Rusia: Manifestații de susținere a candidaturii lui Alexey Navalny la prezidențiale

Dora Vulcan | 25.12.2017

Principalul opozant rus Alexei Navalny incearca sa-si impuna candidatura la prezidentialele din martie 2018 mobilizandu-si duminica sustinatorii in intreaga tara, scrie AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 Mii de susținători ai charismaticului opozant si blogger anti-couptie, cu un discurs marcat uneori de nationalism, s-au adunat in 20 de orase pentru a-si sustine favoritul.

 

Alexei Navalny, 41 de ani, a fost declarat neeligibil in octombrie, pana in 2028, de catre Comisia electorala, din cauza unei condamnari pentru deturnare de fonduri.

 

Prin aceste manifestatii, Alexei Navalny spera sa pună presiune pe Comisia electorală, pentru a i se accepta candidatura.

 

Manifestatii au avut loc in Vladivostok (Orientul extrem), Irkutsk, Krasnoiarsk (Siberia) si Rostov pe Don (sud-vest), dar si in Moscova si Sankt Petersburg.

 

La Moscova, a fost sustinut de peste 700 de persoane, in prezenta a doi membri ai Comisiei electorale centrale, potrivit echipei lui Navalny.

 

Acesta a precizat ca nu isi pune problema sa renunte la candidatura. "E imposibil sa nu ne lase sa participam la alegeri", a scris el, saptamana aceasta, pe blogul sau.

 

Autoritatile au replicat in schimb ca doar un "miracol" i-ar permite sa candideze.

 

Vladimir Putin, 65 de ani, a anuntat in aceasta luna ca va candida pentru un al patrulea mandat.

 

In ciuda problemelor, precum coruptia sau un sistem public de sanatate precar, precum si cresterea nivelului de saracie, sondajele prevad o victorie zdrobitoare a lui Vladimir Putin, care are o perceptie pozitiva in ochii a peste 80% dintre rusi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22