Rusia neagă că rachetele explodate în Kramatorsk i-ar fi aparținut: Doar Ucraina le mai folosește

L. G. | 08.04.2022

Ministerul rus al Apărării a declarat că armata rusă nu a lansat un atac cu rachete asupra gării din orașul ucrainean Kramatorsk, iar rachetele Tochka-U nu mai există în dotarea armatei ruse.

Pe aceeași temă

„Forțele Armate Ruse nu au avut misiuni pe 8 aprilie în orașul Kramatorsk și nici nu au fost planificate”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, relatează Interfax.

Ministerul rus al Apărării a declarat că afirmațiile autorităților ucrainene cu privire la presupusul atac cu rachete asupra gării Kramatorsk de către Rusia din 8 aprilie „sunt o provocare și absolut nu corespund realității”. „Subliniem că rachetele tactice Tochka-U, epava uneia dintre ele fiind găsită în zona gării Kramatorsk și (ai cărei imagini – n.r.) au fost publicate de martori oculari, sunt folosite doar de forțele armate ucrainene”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

„Scopul atacului orchestrat de către regimul de la Kiev asupra Gării din Kramatorsk era să împiedice plecarea populaţiei din oraş, pentru a o putea folosi ca scut uman”, acuză Ministerul rus al Apărării.

În plus, mai susține Rusia, Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că, pe 14 martie, o rachetă similară a complexului Tochka-U a fost lansată de către divizia celei de-a 19-a brigăzi separate de rachete a Forțelor Armate ale Ucrainei și a lovit în centrul orașului Donețk. Conform aceleiași surse, 17 persoane au fost ucise pe loc, iar alți 36 civili au fost răniți.

Tochka este un sistem tactic sovietic de rachete balistice. Sistemul modernizat de rachete Tochka-U este conceput pentru a distruge ținte importante în adâncimea tactică a teritoriului inamic: baze militare, sisteme radar, puncte de control, aeroporturi militare. Au o razie de acțiune de până la 120 km.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22