Rusia neagă că trupele sale au luat cu asalt combinatul Azovstal din Mariupol

L. G. | 05.05.2022

Kremlinul neagă că trupele sale au luat cu asalt combinatul Azovstal din Mariupol, unde trupele ucrainene și civili sunt blocați în adăposturi și adaugă că sunt deschise coridoare umanitare.

Pe aceeași temă

Întrebat despre afirmațiile unor oficiali ucraineni, conform cărora trupele ruse au intrat în interiorul combinatului, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, susține că ordinul dat de Vladimir Putin de anulare a asaltului asupra combinatului este încă în vigoare.

Putin a apărut la televiziune pe 21 aprilie, spunându-i ministrul Apărării ca în loc ca militarii ruși să pătrundă în combinat, să se rezume doar la încercuirea acestuia, astfel încât „nici musca să nu poată ieși”.

„Ați fost martori când președintele a dat ordinul de anulare a asaltului. Niciun alt ordin nu a mai fost dat de atunci ți coridoarele umanitare (pentru evacuarea civililor  - n.r.) sunt deschise azi”, a declarat joi Peskov.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut joi o încetare prelungită a focului pentru evacuarea civililor, inclusiv a femeilor și a copiilor, din buncărele de sub combinatul siderurgic Azovstal.

Armata Rusiei a declarat că va întrerupe atacurile asupra combinatului în timpul zilei de joi și în următoarele două zile, pentru a permite civililor să plece.

Apărătorii ucraineni au declarat anterior că forțele rusești au invadat uzina din orașul asediat, Mariupol, și că rușii încearcă să „anihileze” rezistența.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22