Rusia neagă uciderea civililor din Bucea: Imaginile sunt o punere în scenă și o provocare a Kievului

L. G. | 03.04.2022

Ministerul rus al Apărării neagă acuzaţiile că armata rusă a ucis civili la Bucea, precizând, într-un comunicat, că imaginile apărute în social media sunt „doar o nouă provocare” şi o înscenare.

Pe aceeași temă

Ministerul rus al Apărării a menţionat că soldaţii ruşi au părăsit oraşul la 30 martie şi că primarul din Bucea nu a spus de atunci nimic despre crimele de care sunt acuzaţi ruşii.

“Toate fotografiile şi filmele publicate de regimul de la Kiev, care ar dovedi unele «crime» comise de soldaţii ruşi la Bucea, în regiunea Kiev, sunt doar o nouă provocare.

În perioada în care oraşul a fost sub controlul forţelor armate ruse, niciun localnic nu a suferit în urma vreunei acţiuni violente. Soldaţii ruşi au dus şi au distribuit 452 de tone de ajutor umanitar pentru civilii din regiunea Kiev.

Atât timp cât oraşul a fost sub controlul forţelor armate ruse, chiar şi atunci, până acum, localnicii din Bucea au mers liber prin oraş şi au folosit telefoane mobile.

Ieșirile din Bucea nu au fost blocate. Toți localnicii erau liberi să părăsească orașul către nord, inclusiv să plece în Belarus. În același timp, periferia de sud a orașului, inclusiv zonele rezidențiale, era bombardată nonstop de trupele ucrainene cu artilerie de calibru mare, tancuri şi lansatoare de rachete.

Am vrea să subliniem că toate unitățile rusești s-au retras din Bucea la 30 martie, în ziua de după negocierile față în față Rusia-Ucraina din Turcia.

Mai mult, la 31 martie, primarul din Bucea, Anatoli Fedoruk, a confirmat într-un mesaj video că nu mai sunt soldați ruși în oraș, însă el nici măcar nu a menționat că ar fi localnici împușcați pe străzi, cu mâinile legate.

Drept urmare, nu este surprinzător că așa zisa «dovadă a crimelor» de la Bucea nu a apărut decât în a patra zi, când serviciile de securitate ale Ucrainei și reprezentanții presei ucrainene au ajuns în oraș.

Este în special îngrijorător faptul că toate cadavrele oamenilor care au apărut în imaginile publicate de regimul de la Kiev nu sunt rigide după cel puțin patru zile şi că rănile conțin sânge neînchegat.

Toate acestea confirmă concludent că fotografiile şi imaginile video din Bucea sunt altă păcăleală, o punere în scenă şi o provocare a regimului de la Kiev pentru presa occidentală, aşa cum a fost şi cazul maternităţii din Mariupol şi cum s-a întâmplat şi în alte oraşe”, este comunicatul Ministerului Apărării din Rusia, postat pe Telegram de Ministerul rus al Afacerilor Externe.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22