Rusia publică imagini cu atacul asupra mallului din Kiev: Erau lansatoare de rachete și muniție

L. G. | 21.03.2022

Rusia susține că a bombardat centrul comercial din Kiev pentru că era folosit ca depozit pentru rachete ucrainene și ca bază de reîncarcare a lansatoarelor de rachete.

Pe aceeași temă

Rusia a susținut luni că a folosit rachete de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune asupra unui centru comercial din Kiev, fiindcă armata rusă ar fi considerat că era folosit ca depozit de arme de către forțele ucrainene, relatează Reuters.

Bombardamentele au lovit un centru comercial din Kiev duminică seara târziu, omorând cel puțin opt persoane, distrugând clădirile din apropiere și lăsând grămezi fumegânde de moloz și resturi de mașini arse, pe o distanță de câteva sute de metri.

Ministerul rus al Apărării a publicat luni seara un colaj de imagini realizate din dronă în care sunt observate mai multe lansatoare multiple de rachete ale forțelor ucrainene care, se presupune, că atacau pozițiile invadatorilor ruși.

Vehiculele au fost urmărite dintr-o dronă până la mallul Retroville unde acestea au parcat. Ulterior, la finalul clipului publicat de ruși, este observat atacul cu racheta care lovește din plin centrul comercial.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmod.mil.rus%2Fvideos%2F498925598275446%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="458" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

„Zonele din apropierea centrului comercial au fost folosite ca bază pentru depozitarea muniției de rachete și pentru reîncărcarea mai multor lansatoare de rachete. Armele de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune au distrus o baterie de lansatoare de rachete multiple ucrainene și un depozit de muniție într-un centru comercial nefuncțional”, a susținut purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov, citat de Reuters.

După atacul de luni dimineață în care ar fi murit cel puțin opt persoane au apărut imagini pe internet în care erau prezentate mai multe vehicule militare ucrainene care erau parcate la baza unei extensii a clădirii mallului.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Russian Military drone feed footage showing Ukraine Military MRLS firing from the area near Retroville Mall in Kyiv and same artillery being parked inside a mall itself. <a href="https://t.co/0DldwGhUCn">https://t.co/0DldwGhUCn</a> <a href="https://t.co/rrDuCJ9p0z">pic.twitter.com/rrDuCJ9p0z</a></p>&mdash; Aldin 🇧🇦 (@aldin_ww) <a href="https://twitter.com/aldin_ww/status/1505929648341139462?ref_src=twsrc%5Etfw">March 21, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22