Rusia si China blocheaza o rezolutie ONU pentru un armistitiu temporar in Alep

Vlad Toma | 06.12.2016

Rusia si China au blocat prin veto o rezolutie ONU elaborata de Egipt, Noua Zeelanda si Spania, care urma sa introduca un armistitiu temporar in orasul sirian Alep, pentru a permite oferirea de ajutoare celor prinsi in mijlocul conflictului.

Pe aceeași temă

 

Ambasadorul Rusiei la ONU a declarat ca un astfel de armistitiu le-ar permite rebelilor sa se regrupeze, anunta Euronews.

 

"Stim ca aceste pauze sunt folosite de luptatori pentru a-si alimenta depozitele de munitie si pentru a-si intari pozitiile, ceea ce va prelungi suferinta civililor", a declarat Vitaly Churkin, ambasadorul Rusiei la ONU.

 

Conform sursei citate, Rusia a blocat 6 rezolutii ale ONU in privinta situatiei din Siria, de la inceputul razboiului in 2011, iar China 5 astfel de rezolutii.

 

Organizatia Natiunilor Unite a anuntat acum cateva saptamani ca a renuntat la planurile de a evacua pacientii din partea estica a orasului Alep, acuzandu-i pe toti cei implicati in acest conflict ca au zadarnicit eforturile organizatiei. 

 

Sergei Shoigu, ministrul rus al Apararii, anuntase cu cateva zile inainte ca Rusia nu va mai bombarda orasul sirian Alep, timp de cateva zile, pentru a permite civililor si rebelilor sa se retraga. Ministrul a precizat atunci ca se va asigura siguranta a sase coridoare pentru evacuarea civililor, a ranitilor si a bolnavilor din estul orasului Alep. Rebelii vor putea iesi de asemenea din Alep, cu tot cu armele lor, pe doua coridoare speciale.

 

Rusia a fost criticata dur de SUA, Marea Britanie, Franta si Germania in urma bombardamentelor asupra orasului Alep. Tarile occidentale au anuntat de asemenea ca au in vedere sesizarea Curtii Penale de la Haga pentru investigarea atacului orasului Alep de catre fortele regimului Assad si de Rusia, acuzand existenta unor crime de razboi.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22