Rusia spune că Ucraina plănuiește un atac masiv asupra Crimeei cu rachete furnizate de SUA și UK

Redactia | 20.06.2023

Rusia a transmis un nou avertisment acuzând Ucraina că intenționează să lanseze atacuri majore cu rachete și drone asupra orașelor din peninsula Crimeea.

Pe aceeași temă

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat marţi că forţele ucrainene pregătesc atacuri utilizând sistemele de artilerie cu rază lungă de acţiune HIMARS şi rachetele Storm Shadow împotriva peninsulei Crimeea. În mod special, Șoigu a spus că acest fapt ar însemna implicarea pe scară largă a Statelor Unite și Marii Britanii în război, având în vedere că sistemele de arme le-au fost furnizate de aliații occidentali.

Șeful armatei ruse a spus că vor urma „răspunsuri imediate”, subliniind în același timp că represaliile lansate de Rusia vor fi resimțite direct de cartierul general al forțelor ucrainene.

„Conducerea forțelor armate ale Ucrainei intenționează să lovească teritoriul Rusiei, inclusiv Crimeea, cu rachete HIMARS și Storm Shadow”, a spus Șoigu într-un briefing pe teme militare cu oficiali de rang înalt.

„Folosirea acestor rachete în afara zonei operațiunii militare speciale va însemna implicarea deplină a Statelor Unite și a Marii Britanii în conflict și va atrage lovituri imediate asupra centrelor decizionale din Ucraina”, a afirmat Shoigu.

Avertismentul lansat de Rusia vine pe fondul atacurilor aeriene pe scară largă ale Rusiei asupra orașelor ucrainene, care însă conform Reuters nu au făcut victime și au fost afectate în principal infrastructura de telecomunicații și unități agricole.

Comandamentul militar al Ucrainei susține că sistemele sale de apărare aeriană au interceptat cu succes 28 din 30 de drone Shahed de fabricație iraniană lansate de Rusia în dimineața zilei de marți.

În timp ce autoritățile locale au citat „un alt atac aerian masiv asupra capitalei”, și în orașul din vestul țării Lviv, în apropiere de granița cu Polonia, unde a provocat un incendiu care a cuprins „infrastructura critică”, fără a se specifica cu exactitate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22