Rusia trimite noi rachete sol-aer și avioane de luptă în Belarus pentru exerciții militare

Redactia | 07.02.2022

Ministerul Apărării din Rusia a spus, sâmbătă, că a trimis sisteme de apărare anti-aeriană S-400 și avioane de luptă Su-25 pentru exercițiile militare pe care le va face cu Belarus de pe 10 februarie.

Pe aceeași temă

 Ministerul Apărării din Rusia a spus, sâmbătă, că a trimis sisteme de apărare anti-aeriană S-400 și avioane de luptă Su-25 pentru exercițiile militare pe care le va efectua împreună cu Belarus de pe 10 februarie. Imagini din satelit ale unei companii americane arată aceste efective militare aproape de granița cu Ucraina. NATO spune despre manevrele planificate că sunt cea mai desfășurare de forțe în statul prieten Rusiei de la Războiul Rece până în prezent, conform Reuters.

 Rusia și Belarus au spus că vor efectua exerciții militare comune de pe 10 februarie până pe 20 februarie cu scopul antrenării capacității de a respinge un atac de la granițele de sud ale alianței celor două state. Rusia a oferit câteva detalii despre rachetele și avioanele de luptă pe care le trimite pentru eveniment.

 Noua desfășurare de forțe și exercițiile planificate au loc într-o perioadă în care tensiunile dintre Rusia și Occident sunt ridicate din cauza trupelor rusești masate aproape de granița cu Ucraina. Țările occidentale au acuzat Rusia că pregătește o invazie a Ucrainei, în vreme ce Moscova neagă astfel de planuri.

 Imaginile companiei americane Maxar Technologies arată unități militare înarmate cu rachete, multiple lansatoare de rachete și avioane de atac desfășurate în trei locații din Belarus aproape de granița cu Ucraina.

Agenția de presă Reuters nu a putut verifica în mod independent imaginile.

 Ministerul rus al apărării și oficialii bieloruși din armată nu au putut fi contactați, duminică, de Reuters pentru a comenta imaginile.

 Maxar Technologies a spus că a colectat imagini cu echipament militar lângă Yelsk, Rechitsa și Luninets pe 4 februarie. Toate locațiile sunt la aproape 50 de kilometri de frontiera ucraineană.

 Imaginile satelitare arată ceea ce compania americană a identificat ca fiind 15 avioane de atac la sol Su-25 și sistem de apărare anti-aeriană S-400 la aerodromul Luninets, precum și rachete SS26 Iskander și mai multe lansatoare de rachete lângă Yelsk.

 Ministerul rus al apărării a spus sâmbătă că a trimis sisteme de rachete S-400 și avioane de luptă Su-25 pentru a lua parte la exerciții. Înaintea exercițiilor, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a vizitat, joi, un poligon de tragere în vestul Belarusului.

 Secretarul-general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus, săptămâna trecută, că manevrele Rusiei în Belarus sunt cea mai mare desfășurare de forțe din zonă de la Războiul Rece până în prezent și a adăugat că la acestea sunt aduse și rachete Iskander, capabile de încărcătură nucleară.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22