Rusia va lua masuri ca sa "faca fata amenintarilor" scutului antiracheta

Dora Vulcan | 13.05.2016

Presedintele rus Vladimir Putin a afirmat, vineri, ca Rusia va lua masuri pentru a face fata "amenintarilor" reprezentate de instalarea elementelor scutului antiracheta american, in special in Polonia si Romania, transmite AFP.

Pe aceeași temă

   

  

"Acum ca aceste elemente antiracheta au fost instalate, va trebui sa reflectam la maniera prin care sa facem fata amenintarilor ce au aparut pentru securitatea Rusiei", a declarat Putin in cursul unei reuniuni cu responsabilii complexului militar-industrial rus.

 

El a subliniat insa ca Moscova nu se va lansa intr-o "noua cursa a inarmarii", informeaza AFP citat de Hotnews.

 

Rusia a criticat puternic si joi lansarea sistemului de aparare antiracheta american din Romania, denuntand o amenintare directa la securitatea sa si promitand in schimb sa isi intareasca capacitatile militare.

 

"Am spus inca de la inceput, (…) suntem convinsi ca amplasarea sistemului antiracheta este ea insasi o amenintare pentru securitatea Rusiei", a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

 

"Este o amenintare directa pentru noi. (...) Toate acestea sunt 100, 200, 300, 1.000% directionate impotriva noastra. Nu Iranul, ci Rusia si capacitatile sale de descurajare nucleara" sunt vizate, a declarat la randul sau presedintele Comitetului de Aparare din Parlamentul rus, Vladimir Komoiedov, potrivit Interfax.

 

"Suntem capabili sa trecem de acest sistem de rachete. Vom consolida capacitatile noastre defensive, in special in regiunea arctica, prin amplasarea de sisteme detectie si de interceptare", a adaugat Komoiedov.

 

"Este un pas in plus in procesul de izolare politica si militara a Rusiei", a afirmat si Andrei Kelin, un inalt oficial al Ministerului rus de Externe, adaugand ca scutul antiracheta "nu poate decat sa agraveze situatia deja complicata a relatiilor" dintre Rusia si NATO.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22