Rusii ameninta Suedia: Daca intra in NATO, vor fi consecinte militare

Tudor Despina | 11.09.2015

Federatia Rusa pune din nou presiune in proximitatea sa. Suedia este, de aceasta data, tinta Kremlinului. Potrivit ministerului de Externe de la Moscova, o eventuala decizie a suedezilor de a adera la NATO va afecta semnificativ stabilitatea in regiune.

Pe aceeași temă

O mutare a tarii nordice catre Alianta Nord-Altantica va avea consecinte politice si militare din partea Federatiei Ruse, a atras atentia joi o purtatoare de cuvant din MAE rus, potrivit TASS, citata de Agerpres.

 

Am afirmat de multe ori că alegerea strategiei de apărare și de securitate națională este o chestiune internă și suverană pentru fiecare țară. Dar considerăm în continuare că politica de neparticipare a Suediei la blocuri militare reprezintă un factor important de stabilitate în nordul Europei”, a afirmat Maria Zaharova.

 

Oficialul rus puncteaza ca “un număr de politicieni suedezi și de multe ori reprezentanți ai NATO aflați în vizită, precum și o serie de experți în politici de securitate,” fac eforturi pentru a inclina opinia publica in favoarea aliantei.

 

Iar o eventuala aderare a suedezilor la NATO ar crea deranj la Moscova, rusii amenintand cu implicatii politico-militare si internationale

 

Un recent sondaj de opinie arata ca 37% dintre suedezi s-au declarat in favoarea aderarii tarii lor la NATO, in timp ce 36% s-au aratat impotriva unei asemenea mutari. Si, desi raportul este strans, este totusi pentru prima data cand procentul celor pro-NATO il depaseste pe cel al adversarilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22