Rușii au atacat cu 30 de rachete un centru internațional la granița cu Polonia. 35 morți, 134 răniți

Redactia | 13.03.2022

Sunt 18 zile de când armata lui Putin a început invazia în Ucraina. În cursul nopții au răsunat din nou sirenele în mai multe orașe din Ucraina.

Pe aceeași temă

Forțele ruse  au bombardat în această dimineață Liov și Herson.

Sunt explozii și în Ivano-Frankivsk.

Sună sirenele, iar oamenii sunt sfătuiți să se adăpostească imediat.

Între timp, Rusia și Ucraina negociază prin videoconferință găsirea unei soluții în conflictul dintre cele două țări.

Procurorul general al Marii Britanii: Îi vom trimite în închisoare pe criminalii de război ruși

UPDATE Procurorul general al Marii Britanii, Suella Braverman, a declarat că a semnat o declaraţie comună cu procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, pentru a reafirma sprijinul guvernului britanic în "tragerea la răspundere a Rusiei pentru crimele pe care le comite pe teritoriul Ucrainei", relatează DPA, citată de Agerpres.

Ea a subliniat nevoia urgentă de a aduna acum dovezi privind crimele de război ale Rusiei. "Crimele comise de Rusia ar putea fi judecate în instanţe de la Kiev, Haga sau chiar din Marea Britanie. Însă indiferent unde se va întâmpla asta, este esenţial să se adune dovezi acum. Dovezile sunt acolo, lumea poate vedea că sunt tot mai multe. Sarcina noastră este să le adunăm, să le păstrăm şi să le folosim când va veni momentul", a scris procurorul general al Marii Britanii.

"Avem un mesaj clar pentru liderii ruşi şi pentru soldaţii ruşi aflaţi în Ucraina: acţiunile voastre vor avea consecinţe, iar Marea Britanie va sprijini ferm Ucraina în procesul de justiţie", a adăugat ea.

"Vom apăra mereu dreptul poporului ucrainean de a-şi alege singur viitorul. Ei au ales libertatea şi justiţia. Iar criminalii de război ai Rusiei au ales să fie după gratii", a mai scris Suella Braverman.

1,7 milioane de ucraineni au fugit în Polonia

UPDATE Aproape 1,7 milioane de persoane fugite din Ucraina au ajuns în Polonia de la începutul invaziei ruse la 24 februarie, a anunţat duminică pe Twitter poliţia de frontieră poloneză.

Aproximativ 79.800 de persoane au traversat frontiera poloneză numai sâmbătă, o creştere de 5% comparativ cu ziua precedentă. Cea mai mare aglomerație s-a înregistrat la punctul de trecere al frontierei de la Medyka, în Provincia Subcarpatia, screi Agerpres. Duminică, alţi 16.800 de refugiaţi ucraineni au fost înregistraţi între miezul nopţii şi ora 07.00, conform poliţiei de frontieră.

Nu există deocamdată informaţii oficiale despre câţi refugiaţi au rămas în Polonia şi câţi au plecat deja spre alte ţări din UE.

Un nou atac în Cernihov

UPDATE Un bloc de locuințe din Cernihov a fost distrus în timpul unui atac aerian al forțelor ruse, a anunțat Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei.

Cel puțin o persoană a fost ucisă și o altă a fost rănită în atac, potrivit sursei citate. Șapte civili au fost salvați.

În mai multe videoclipuri care au fost distribuite pe rețelele sociale se vede un fum negru și gros în zona clădirii cu nouă etaje, în timp ce pompierii încearcă să țină flăcările sub control.

UPDATE Ministrului ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, citat de BBC, a declarat că la baza militară atacată activeaă și instructori militari străini.

„Acesta este un nou atac terorist asupra păcii şi securităţii în apropierea graniţei UE şi a NATO”, a spus Reznikov.

Companie feroviară din Ucraina: Un tren care urma să prea refugiați a fost atacat

UPDATE Un tren de pasageri care se îndrepta să preia refugiații evacuați din estul Ucrainei a fost atacat de forțele ruse în apropierea stației Brusyn din regiunea Donețk, a anunțat compania națională de căi ferate din Ucraina, citată de BBC.

Conductorul a fost ucis, iar un alt angajat a fost dus la spital cu răni.

Trenul urma să preia în stația Lyman locuitorii evacuați din regiunile Donețk și Luhansk, inclusiv 100 de copii.

Compania afirmă că "depune toate eforturile" pentru a evacua toți pasagerii și echipajul trenului, precum și persoanele din stație.

9 morți și 57 de răniți în atacul asupra bazei militare din apropierea graniței cu Polonia

UPDATE Cel puţin nouă persoane au murit şi 57 au fost rănite în atacul aerian de duminică al forţelor ruse asupra bazei militare occidentale de la Iavoriv, în vestul Ucrainei, în apropiere de graniţa cu Polonia, a anunţat guvernatorul regiunii Lvov, potrivit Reuters.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22