Rușii au atacat regiunea Odesa / Zelenski: Am provocat invadatorilor pierderi logistice importante

L. G. | 19.07.2022

Forţele ruseşti au lovit din nou regiunea Odesa, în jurul miezului nopţii, trăgând simultan şapte rachete Kalibr asupra regiunii, transmite Ukrinform.

Pe aceeași temă

"Inamicul a lovit insidios regiunea Odesa cu rachete în timpul nopţii. Şapte rachete de croazieră Kalibr au fost lansate din Marea Neagră. Una a fost doborâtă de forţele de apărare aeriană, şase au lovit un sat paşnic", se arată în raportul Comandamentului Operaţional Sud.

Atacul a lovit trei case particulare. Două anexe au fost distruse şi au luat foc. Mai multe proprietăţi private, maşini, o şcoală şi un centru cultural au fost, de asemenea, avariate.

În total, şase persoane au fost rănite, inclusiv un copil. Incendiul de pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi a fost stins rapid.

De asemenea, forțele ruse au continuat bombardamentele la Nikopol, lansând 40 de atacuri în cursul nopții, a precizat guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk Valentin Reznichenko, citat de Kyiv Independent. El a raportat că bombardamentele rusești au incendiat două întreprinderi industriale și au deteriorat clădiri rezidențiale și liniile electrice. Nu s-au înregistrat victime.

Zelenski afirmă că 1.028 de localităţi au fost eliberate

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că forţele armate ucrainene ”au reuşit să le provoace invadatorilor pierderi logistice semnificative”. ”Este din ce în ce mai dificil pentru armata rusă să menţină poziţiile pe teritoriul capturat”, susţine Zelenski. El a transmis că 1.028 de localităţi au fost eliberate de ocupanţi, în timp ce alte 2.621 se află încă sub controlul invadatorilor.

Zelenski a făcut referire, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare, la o fotografie cu un bărbat din Mariupol, care a ieşit pe străzile oraşului cu un steag ucrainean şi care a devenit virală.

”Acest tip este unul dintre mulţii noştri care aşteaptă întoarcerea Ucrainei şi care nu vor accepta ocupaţia sub nicio formă”, a transmis preşedintele. 

El susţine că forţele armate ucrainene au reuşit să le provoace invadatorilor pierderi logistice semnificative. 

”Este din ce în ce mai dificil pentru armata rusă să menţină poziţiile pe teritoriul capturat. Pas cu pas, avansăm, întrerupem aprovizionarea ocupanţilor, identificăm şi neutralizăm colaboratorii. Perspectiva este evidentă: steagul ucrainean va fi în toate oraşele şi satele noastre. Singura întrebare este în cât timp”, a mai afirmat Zelenski. 

Acesta le-a cerut tuturor cetăţenilor ca, până la eliberarea de sub ocupaţia rusă, să ofere ”informaţii şi sprijin emoţional poporului nostru din zonele ocupate”. 

”Vorbiţi-le despre Ucraina. În ceea ce-l priveşte, statul face acest lucru. Dar noi trebuie să folosim toată puterea de informare a societăţii noastre”, a mai declarat preşedintele ucrainean, acuzând Rusia că ”îi ţine pe cei mai mulţi dintre ei într-un vid informaţional”.  

”Alte 2.621 se află încă sub controlul invadatorilor. Şi trebuie să menţinem comunicarea informaţională cu toate acestea - cu toate cele în care există oameni. Pe cât de mult posibil”, a mai declarat preşedintele ucrainean. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22