Rusii au lansat primele atacuri aeriene impotriva gruparii Stat Islamic in Siria (Moscova)

Tudor Despina | 30.09.2015

Rusii se misca rapid in Siria. Dupa ce a primit acordul Parlamentului de la Moscova, Vladimir Putin a dispus deja lansarea de atacuri aeriene impotriva gruparii jihadiste Stat islamic.

Pe aceeași temă

 

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii:

 

In conformitate cu decizia Comandantului Suprem al Fortelor Armate ale Federatiei Ruse, Vladimir Putin, avioane ale Fortelor Aeriene si Spatiale ale Federatiei Ruse au inceput operatiunea aeriana prin atacuri tintite asupra obiectivelor de la sol ale gruparii Stat Islamic in Republica Araba Siria”, a transmis general-maiorul Igor Konasenkov, citat de agentiile TASS si RIA Novosti, transmite Agerpres.

 

Actiunea derulata de aviatia militara rusa a fost transmisa catre Organizatia Tratatului de Securitate Colectiva, a mai aratat oficialul rus. Desfasurarea de forte aeriene in Siria vine la scurt timp dupa ce presedintele Putin a primit cu unanimitate un vot de sustinere in Parlamentul de la Moscova. Primele atacuri au avut loc in apropierea orasului Homs, transmite si Digi 24.

 

De altfel, o coalitie internationala condusa de Statele Unite a inceput deja sa lanseze atacuri aeriene impotriva teroristilor Stat Islamic din Siria si Irak. Cu cateva zile in urma, si Franta a anuntat ca a lansat lovituri din aer impotriva jihadistilor, intr-un efort occidental coordonat de a combate gruparea terorista care a castigat vaste teritorii in Irak si Siria.

 

Siria a fost unul dintre subiectele cele mai tensionate la recenta Adunare Generala a Natiunilor Unite.

 

Presedintii SUA si al Rusiei, Barack Obama, respectiv Vladimir Putin, s-au contrat de la tribuna. In timp ce liderul american afirma ca Moscova sustine un regim criminal condus de dictatorul Bashar al-Assad, acuzat de Occident de crima impotriva propriului popor, Putin reproseaza Vestului si SUA in special ca incearca sa orchestreze caderea lui Assad, fapt ce poate fi dispus doar prin votul sirienilor, sustine liderul de la Kremlin.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22