Rușii avansează spre Bakhmut, oraș-cheie din estul Ucrainei

L. G. | 14.10.2022

Forțele proruse au făcut progrese tactice în ultimele trei zile spre centrul orașului Bakhmut, un oraș de importanță strategică din estul regiunii Donețk

Pe aceeași temă

Totodată trupele ruse au avansat în satele de la sud de Bakhmut, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea sa de vineri dimineață, potrivit SkyNews.

Orașul Bakhmut se află pe drumul principal care duce spre orașele Sloviansk și Kramatorsk, aflate încă sub controlul armatei ucrainene.

Grupul de mercenari Wagner „probabil că rămâne” puternic implicat în luptele de la Bakhmut, susțin serviciile secrete militare britanice.

În regiunea ucraineană Donbas, ministerul britanic al apărării a precizat că Rusia a continuat operațiunile ofensive în partea centrală a teritoriului și că face progrese „foarte lente".

Inițiativa rușilor este însă subminată de presiunea ucraineană asupra flancurilor sale nordice și sudice, precum și de lipsa acută de muniție și de trupe.

Ofensiva rusă continuă și în Zaporojie

O rachetă a lovit vineri dimineață orașul Zaporojie din sudul Ucrainei, potrivit postărilor pe Telegram ale șefului administrației militare regionale și ale primarului interimar al orașului, scrie CNN.

„Inamicul a atacat Zaporojie. Infrastructura din unul dintre cartierele orașului a fost distrusă”, a declarat Anatoliy Kurtev, primarul interimar al orașului, într-o postare pe Telegram.

Kurtev a precizat că echipele de salvare au intervenit la locul atacului. Niciunul dintre oficiali nu a precizat dacă au fost raportate victime.

Guvernatorul regiunii, Oleksandr Starukh, a transmis pe Twitter că vineri dimineață, Rusia a lansat din nou un atac cu rachete. În acest context, guvernatorul a îndemnat oamenii să rămână în adăposturi.

Zaporojie este un centru important în sudul Ucrainei, aproape de linia frontului într-o regiune revendicată de Rusia, trupele ruse alături de cele seaparatiste efectuând atacuri împotriva orașului în această săptămână.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">⚡️Governor: Russian forces strike Zaporizhzhia with missiles. <br><br>Zaporizhzhia Oblast Governor Oleksandr Starukh reported early on Oct. 14 that Russia launched missiles on the regional capital and urged residents to remain in shelters.</p>&mdash; The Kyiv Independent (@KyivIndependent) <a href="https://twitter.com/KyivIndependent/status/1580754328293625858?ref_src=twsrc%5Etfw">October 14, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22