Rușii cer evacuarea civililor din orașul ocupat Herson de teama contraofensivei ucrainene

L. G. | 19.10.2022

Civilii trebuie să părăsească cât mai repede posibil orașul Herson deoarece armata ucraineană poate ataca în orice moment, a declarat un oficial numit de Rusia.

Pe aceeași temă

UPDATE: Şeful administraţiei instalate de Moscova în regiunea ucraineană ocupată Herson a anunţat miercuri că în jur de 50.000-60.000 de locuitori vor fi evacuaţi în Rusia şi pe malul stâng al Niprului, transmite Reuters, citând TASS. Evacuarea va dura circa şase zile, a indicat guvernatorul numit de Moscova, Vladimir Saldo.

Forțele ruse din Herson au fost împinse înapoi cu 20-30 km în ultimele săptămâni și riscă să fie blocate pe malul drept sau vestic al râului Nipru.

Forțele ucrainene „vor începe în scurt timp o ofensivă împotriva orașului Herson", a declarat Kirill Stremousov, adjunctul șefului regiunii Herson, instalată de Rusia, o zonă pe care Moscova o controlează parțial.

„Vă cer să luați în serios cuvintele mele și să le luați în serios: cea mai rapidă evacuare posibilă", a spus marți seară Stremousov.

Într-o postare ulterioară, el a spus că începând de miercuri situația de pe front era stabilă, dar că civilii ar trebui să plece în continuare spre malul stâng.

„Mișcați-vă cât mai repede posibil, vă rog, spre malul stâng", a spus Stremousov.

Civilii din Herson au primit mesaje de la administrația instalată de Rusia care le spunea să părăsească orașul, a relatat agenția de presă RIA.

Generalul „Armaghedon” spune că Ucraina pregătește un atac masiv cu rachete

susține că Ucraina trimite pe front recruți fără antrenament, cu moralul scăzut, care sunt împușcați dacă încearcă să fugă de pe câmpul de bătălie, în timp ce strategia Rusiei, dictată de „Comandantul Suprem”, este de a-și proteja propriii soldați.

Noul comandant al trupelor ruse din Ucraina, Serghei Suvorikin, supranumit „generalul Armaghedon”, pretinde că Ucraina pierde până la 1.000 de soldați pe zi și spune că regimul de la Kiev plănuiește lovituri împotriva infrastructurii din Herson, care pot duce la pierderi masive de vieți omenești în rândul populației civile.

Generalul Serghei Suvorikin a acordat un interviu agenției ruse de presă de stat TASS, în care a fost întrebat care este situația la zi pe frontul din Ucraina. „În general, situația în zona operațiunii militare speciale poate fi descrisă ca tensionată”, a răspuns noul șef al trupelor ruse din Ucraina. „Inamicul nu renunță să atace pozițiile trupelor ruse. În primul rând, acest lucru se întâmplă pe direcțiile Kupiansk, Krasnolimanski și Nikolaev - Krivoi Rog. Inamicul este un regim criminal care îi împinge pe cetățenii ucraineni la moarte. Ucrainenii și noi suntem un singur popor și dorim un singur lucru: Ucraina să fie independentă de Occident și de NATO, un stat prieten cu Rusia.” 

În ciuda contraofensivei declanșate de ucraineni și a cuceririlor teritoriale din ultima vreme, generalul rus pretinde că Ucraina trimite pe front recruți fără antrenament, cu moral scăzut, iar dacă aceștia încearcă să fugă de luptă sunt împușcați.

„Regimul ucrainean încearcă să penetreze defensiva noastră. Pentru asta, forțele ucrainene folosesc toate rezervele disponibile. Practic, sunt soldați care nu au parcurs întregul antrenament. De fapt, conducerea Ucrainei îi condamnă la pieire. Ca regulă generală, aceste unități au moralul scăzut. Pentru a-i împiedica să fugă de pe front, autoritățile ucrainene folosesc detașamente de naționaliști care împușcă pe oricine încearcă să părăsească câmpul de bătălie”, a mai spus Suvorikin, care pretinde că pierderile ucrainenilor se cifrează la 600 - 1.000 de soldați pe zi.

În același timp, el susține că strategia Rusiei este de a-și proteja soldații, în ciuda tot mai multor mărturii că soldații recrutați în urma decretului de mobilizare semnat de Vladimir Putin sunt trimiși pe front fără pregătire, fără antrenament și provizii și chiar fără arme.

„Noi avem o strategie diferită. Comandantul Suprem (Vladimir Putin  - n.r.) a spus deja lucru acesta. Nu ne străduim să înaintăm mult, protejăm fiecare soldat și «tocăm» sistematic înaintarea inamicului”, a mai spus generalul Suvorikin. El a mai spus că Ucraina plănuiește bombardarea unui baraj în regiunea Herson, care ar conduce la multe pierderi de vieți omenești. „Avem informații despre posibilitatea ca regimul de la Kiev să folosească metode de război interzise în zona orașului Herson, despre pregătirea de către Kiev a unui atac masiv cu rachete asupra barajului de la centrala hidroelectrică Kahovskaia și a unui atac cu rachete și artilerie asupra orașului (Herson - n.r.). Aceste acțiuni pot conduce la distrugerea infrastructurii unui mare centru industrial și la mari pierderi de vieți omenești în rândul populației civile.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22