Războiul lui Trump cu presa, stadiul limbajului suburban: Mika cea nebună; Joe psihopatul

E.b. | 02.07.2017

Confruntarea dintre președintele SUA, Donald Trump, și presa care îi este ostilă a continuat sâmbătă cu o noua serie de postări pe Twitter ale liderului de la Casa Albă. Trump spune ca presa americană că alimentează ura împotriva sa

Pe aceeași temă


 

Donald Trump acuză mass-media că alimentează "ura" împotriva lui, transmite AFP, preluată de Agerpres.

 

Aceste ultime postări vin în contextul polemicii sale cu doi jurnaliști vedetă ai canalului MSNBC — Mika Brzezinski și Joe Scarborough — și a cărei violență a uimit chiar și tabăra republicană a președintelui.

 

În primele sale postări care au generat zilele trecute conflictul, Trump le reproșează lui "Mika cea nebună și cu un coeficient de inteligență scăzut" și lui "Joe psihopatul" că proiectează o imagine incorectă despre președinția sa.


În replică, cei doi jurnaliști au vorbit despre un președinte "în derivă" și care jignește ca "în curtea școlii", punându-i totodată la îndoială sănătatea mintală.

 

 

Totuși, ultimele postări ale lui Trump nu se adresează acestor ziariști, ci presei americane în general, toate marile instituții media din SUA fiindu-i fățiș ostile încă din timpul campaniei electorale.

 

Astfel, într-o postare el acuză postul NBC că a concediat-o pe prezentatoarea Greta Van Susteren pentru că aceasta nu a acceptat "ura împotriva lui Trump".


Într-un mesaj ulterior el s-a declarat "extrem de bucuros" că s-a demonstrat faptul că postul CNN difuzează "știri false" și practică "jurnalismul de gunoi".

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22