Războiul Trump-FBI continuă: atac al președintelui pe Twitter la adresa biroului federal

Dora Vulcan | 24.02.2017

Donald Trump a criticat vineri FBI într-un mesaj postat pe Twitter, după informații apărute în presă conform cărora FBI a respins solicitarea Casei Albe de a dezminți relatările despre contactele dintre stafful de campanie al șefului statului și serviciile ruse înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie 2016.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Trump a scris pe Twitter că cei din FBI nu reușesc să pună capăt scurgerilor de informații cu caracter secret și să împiedice apariția lor în presă, transmite Agerpres care citează CNN.

 

 

 

"FBI este complet incapabil să îi oprească pe cei care au divulgat informații cu implicații asupra securității naționale și care sunt infiltrați de mai mulți ani în guvernul nostru. Cei de la FBI nu pot nici măcar să îi depisteze pe oamenii lor care au divulgat informații. Informațiile secrete ajung în mass-media și efectul asupra SUA ar putea fi devastator," se arată în mesajul postat de liderul SUA.

 

 

 

Postul ABC News relata joi că șeful de cabinet al lui Donald Trump, Rince Priebus, a apelat personal la directorul adjunct al FBI, Andrew McCabe, și a cerut ca biroul federal să conteste public informațiile publicate săptămâna trecută de New York Times despre contactele dintre membri importanți ai echipei de campanie a lui Trump și agenți ruși.

 

 

 

Un oficial al Casei Albe a declarat pentru CNN că cererea a fost făcută doar după ce FBI a indicat că este de părere că relatările sunt inexacte.

 

 

O asemenea cerere este neobișnuită, deoarece ea contravine restricțiilor asupra unor astfel de contacte dintre Casa Albă și FBI în așteptarea anchetei.

 

 

New York Times și CNN au relatat anterior, în cursul acestei luni, că stafful de campanie al lui Trump, inclusiv fostul șef de campanie Paul Manafort, a avut ''contacte repetate'' cu înalți oficiali ai serviciilor ruse în timpul anului de dinainte de victoria surpriză în alegeri a lui Donald Trump.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22