Șamanul QAnon se plânge că a fost păcălit de Trump pentru că nu l-a grațiat:Ne-a chemat la Capitoliu

Redactia | 25.01.2021

Bărbatul cunoscut cu pseudonimul „Șamanul QAnon”, unul dintre participanții la Asaltul de la Capitoliu, spune că a fost „păcălit” de Donald Trump, care nu l-a grațiat.

Pe aceeași temă

Trump a refuzat să-l grațieze după ce i-a cerut public acest lucru, scrie The Independent.

Al Watkins, avocatul lui Jake Angeli, spune că clientul său „regretă foarte foarte mult faptul că s-a lăsat păcălit de președinte”.

Declarația a fost făcută pentru un post de televiziune local.

„Regretă nu doar că a fost păcălit de președinte, dar și de faptul că a fost pus în situația să ia decizii pe care nu ar fi trebuit să le ia. Cât despre clientul meu, tipul cu coarne și blană, cu meditația și cu mâncarea organică... Nu putem pur și simplu să fluturăm o baghetă magică și să-i catalogăm pe toți oamenii aceia de pe 6 ianuarie în același fel”, a mai spus avocatul care îl consideră pe Donald Trump complet vinovat de Asaltul de la Capitoliu.

„Să ne aducem aminte de toate lunile de minciuni repetate, de falsități, de hiperbole și de insinuări ale președintelui, toate menite să inflameze, să înfurie și să motiveze. Președintele nostru i-a invitat pe acești oameni, ca președinte, să meargă la Capitoliu alături de el”.

Mulți dintre cei arestați în legătură cu atacul de pe 6 ianuarie au cerut grațieri din partea lui Donald Trump, însă acesta nu le-a răspuns solicitărilor, preferând să își grațieze foștii aliați și rudele acuzate de corupție, în ultimele sale săptămâni la Casa Albă.

Acuzația care îi poate aduce cea mai mare pedeapsă, 20 de ani, este obstrucționarea cu rea intenție a unei proceduri oficiale.

Alte două acuzații au fost formulate împotriva lui doar pentru că Mike Pence se afla în clădirea Capitoliului. Potrivit legii federale, prezența vicepreședintelui în Capitoliu o transformă în „clădire restricționată”. Angeli a fost acuzat că a intrat într-o clădire restricționată, știind că nu are voie, și, separat, că acționat în mod turbulent, ceea ce a împiedicat desfășurarea evenimentelor programate.

Pedeapsa pentru aceste fapte poate fi mărită dacă făptuitorul are arme letale asupra lui. Angeli a purtat pe tot timpul asaltului o suliță de 2 metri, de care legase drapelul SUA. Vârful suliței era o lamă adevărată, nu o replică dintr-un material nepericulos.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22