Sandu: Alegerile prezidenţiale au fost organizate prost. Dodon: Să nu tulburăm spiritele

E.b. | 13.11.2016

Autorităţile electorale au închis la ora 21.00 secţiile de vot de pe teritoriul României şi Republicii Moldova, după ce peste 53% dintre alegătorii moldoveni înregistraţi au votat în al doilea tur al scrutinului prezidenţial pentru cei doi candidaţi - socialistul prorus Igor Dodon sau proocidentala Maia Sandu.

Pe aceeași temă

 

 

Primele rezultate parţiale sunt aşteptate în următoarele ore, întrucât moldovenii nu realizează exit poll-uri.

 

Igor Dodon, candidatul socialist la preşedinţia Moldovei a afirmat că cel care va pierde trebuie să cheme populaţia la calm, candidatul PSRM susţinând că Republica Moldova nu are nevoie acum de destabilizare.

”A fost o campanie care a tulburat societatea foarte mult. Alegerile s-au finalizat. Oamenii au votat. Haideţi să nu tulburăm spiritele. De aceea mă adresez oponentului politic: indiferent care va fi rezultatul, haideţi să chemăm oamenii la calm. Nu avem nevoie de tulburări, provocări sau destabilizări. Primul lucru pe care îl va face cel care va pierde este să cheme lumea la calm. Iar viitorul preşedinte, să liniştească societatea!”, a declarat Igor Dodon după închiderea urnelor, conform News.ro.

 

Dodon s-a adresa direct şi contracandidatei sale, Maia Sandu. ”Gata, doamna Sandu, s-au terminat alegerile! Cel care pierde nu o să primească acum, o să primească peste patru ani”, a spus Dodon.

 

Şi el s-a declarat nemulţumit de modul în care s-a desfăşurat scrutinul. ”Vârstnicii nu au putut vota din cauza buletinelor, diaspora nu a putut vota din cauza că nu au ajuns buletine. V-am spus: haideţi să deschidem mai multe secţii! Nu aţi vrut. Acum cineva de la CEC şi cineva de la Guvern va trebui să răspundă”, crede Dodon.

 

”Totul va fi bine! Moldova are viitor începând cu ziua de azi”, a conchis Dodon.

 

Candidata proeuropeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, Maia Sandu, a spus, după închiderea secţiilor de votare din Republica Moldova, că aceste alegeri au fost organizate prost, sute de tineri neputând vota, şi că această situaţie este inacceptabilă.

 

"Din păcate, aceste alegeri au fost organizate prost. Am cerut anterior autorităţilor să suplimenteze numărul de buletine de vot şi să deschidă noi secţii în străinătate. Solicitările noastre au fost ignorate, iar sute de oameni oameni nu au putut să voteze, sute de cetăţeni care au parcurs drum, au stat în frig şi ploaie. Această situaţie este inacceptabilă. Autorităţile din Republica Moldova au încălcat dreptul constituţional al cetăţenilor de a-şi exercita dreptul la vot", a spus Maia Sandu imediat după închiderea urnelor pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. 

 

Ea a mai reclamat şi alte incidente la vot, precum aducerea oamenilor la secţiile de vot "cu resursa administrativă".

 

"Vom rămâne vigilenţi până la capăt, nu vom permite să vă fure voturile", a spus Maia Sandu, care s-a declarat încrezătoare

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22