Șapte oameni au murit în haosul de la aeroportul din Kabul: „Situația rămâne extrem de periculoasă”

Redactia | 21.08.2021

Șapte oameni au fost uciși în haosul de la aeroportul in Kabul, după ce mii s-au adunat acolo în încercarea disperată a scăpa din Afganistanul controlat de talibani.

Pe aceeași temă

Șapte oameni au fost uciși în haosul de la aeroportul in Kabul, după ce mii s-au adunat acolo în încercarea disperată a scăpa din Afganistanul controlat de talibani, conform ministerului britanic al apărării citat de Reuters.

„Suntem alături de familiile celor șapte civili afgani care au murit în haosul din Kabul”, a transmis ministerul britanic, duminică.

„Situația de pe aeroport rămâne extrem de periculoasă dar facem tot ce putem pentru a gestiona situația și a păstra siguranța pe cât posibil”, au mai adăugat autoritățile de la Londra.

Aceste noi decese arată disperarea multor afgani care fie au lucrat cu trupele internaţionale în ultimele două decenii, fie activează în domenii ca apărarea drepturilor omului şi care încearcă să ajungă la aeroport.

Un raport întocmit de ONU avertiza că talibanii efectuează razii ţintite pentru a descoperi colaboratori ai guvernului înlăturat de la putere, în pofida asigurărilor că grupul radical islamist nu va recurge la represalii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22