Scandal de spionaj în Germania: doi oficiali din Ministerul Economiei, acuzați de legături cu Rusia

L. G. | 31.08.2022

Serviciul de informații german acuză doi înalți funcționari din cadrul Ministerului Economiei că au spionat pentru Rusia, transmite publicația Die Zeit.

Pe aceeași temă

Suspecții, deocamdată neidentificați, lucrează într-un domeniu sensibil al politicii energetice și au „anomalii biografice”.

„Zeit” a scris că Ministerul Economiei a predat cazul Oficiului pentru Protecția Constituției după ce au apărut suspiciuni interne împotriva celor afectați. Oficialii au atras atenția pentru că au adoptat o poziție vizibil pro-rusă în propunerile privind politica în domeniul gazelor și al energiei. Ministerul pentru Protecția Constituției a verificat CV-urile oficialilor și a găsit „anomalii biografice”, a relatat ziarul, citând surse nespecificate din Berlin. Într-unul dintre cazuri, era vorba despre o vizită de studiu în Rusia.

 

Potrivit raportului, ofițerii de informații au urmărit, de asemenea, mișcările de călătorie și au verificat dacă zborurile au fost efectuate exclusiv din motive oficiale sau dacă au existat eventual „ocolișuri suspecte”. De asemenea, au fost verificate prieteniile private și relațiile personale cu rușii. Ziarul a scris că s-a vorbit despre o „apropiere emoțională față de Rusia” pe care oficialii o aveau în mod evident. Cu toate acestea, nu existau dovezi solide că ar fi vorba de fapt de unul sau mai mulți spioni.

 

Persoanele în cauză lucrează într-un domeniu deosebit de sensibil care se ocupă de politica energetică a guvernului federal, a relatat Die Zeit. O purtătoare de cuvânt a ministerului a declarat că departamentul nu poate comenta cazurile individuale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22