Secretar de presa al lui Trump: sanctiunile impuse Rusiei sunt "disproportionate"

Dora Vulcan | 02.01.2017

Un consilier al presedintelui ales al lui Donald Trump a declarat într-un interviu difuzat duminică că administratia Obama a pedepsit în mod disproporționat Rusia prin decizia de expulzarea a 35 de spioni ruși, suspecti de atacuri cibernetice, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

 

Sean Spicer, viitorul purtator de cuvant al Casei Albe, a spus la ABC ca Trump va cere lamuriri de la agentiile americane dupa ce presedintele Barack Obama a impus sanctiuni dure pentru doua agentii secrete ale Rusiei, acuzate ca au fost implicate in atacurile cibernetice care au avut loc in perioada alegerilor prezidentiale din America. Obama a ordonat de asemenea inchiderea a doua sedii rusesti din New York si Maryland.  "Ne intrebam de unde aceasta magnitudine? 35 de oameni sunt expulzati, doua sedii sunt inchise, intrebarea este daca raspunsul este proportional. Poate ca este, poate ca nu este", a spus Spicer, citat de Reuters.

 

Trump a anuntat deja ca va discuta cu agentiile de informatii americane in aceasta saptammana, dupa ce revine la New York. Sambata, Trump si-a exprimat scepticismul in legatura cu acuzatiile aduse Rusiei ca s-ar afla in spatele atacului cibernetic care a vizat servere ale Partidului Democrat.

 

"Cred ca e lipsit de corectitudine daca nu stim. Ar putea fi altcineva. Si eu stiu lucruri pe care altii nu le stiu astfel incat nu putem fi siguri", a spus Trump. El a spus ca marti sau miercuri va face o serie de dezvaluiri cu privire la acest subiect, fara a oferi mai multe detalii.

 

Spicer a mentionat ca, dupa ce China a pus mana in 2015 pe date ale unor angajati guvernamentali americani, "nu s-a luat nicio masura. Nimic, nimic nu s-a facut atunci cand informatii private, inclusiv informatii privind accesul la date secrete, ale zeci de milioane de oameni au fost facute publice. Astfel incat se pune intrebarea daca aici e vorba de o plata politica versus un raspuns diplomatic", a adaugat viitorul purtator de cuvant al Casei Albe.

 

Administratia Obama a expulzat joi din SUA 35 de agenti rusi si a impus sanctiuni asupra celor mai importante servicii de informatii ruse, inclusiv impotriva a patru inalti ofiteri din cadrul serviciului secret al armatei ruse (GRU), despre care Casa Alba crede ca a ordonat atacurile cibernetice asupra Partidului Democrat si a altor organizatii politice.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22