Secretarul de presa a lui Trump: Sanctiunile contra Rusiei ar putea fi disproportionate

Vlad Toma | 02.01.2017

Sean Spicer, cel care va fi secretarul de presa al Casei Albe dupa ce Trump va deveni presedinte, a declarat, intr-un interviu pentru canalul de televizune ABC, ca decizia Casei Albe de a expulza 35 de posibili spioni rusi ar putea fi disproportionata, anunta Reuters.

Pe aceeași temă

 

Spicer a mai afirmat ca Trump va cere informații serviciilor secrete americane, după ce presedintele Obama a impus sanctiuni contra a doua servicii secrete rusesti, acuzandu-le ca ar fi fost implicate in campania electorala pentru alegerile prezidentiale din SUA.

 

"Una dintre intrebari va fi legata de magnitudinea acestor masuri? 35 de persoane au fost expulzate, doua sedii in care lucrau diplomatii rusi au fost inchise, intrebare e, este acest raspuns bine proportionat in raport cu actiunile Rusiei? Poate ca a fost asa, poate ca nu, dar trebuie sa ne gandim la asta", a spus Spicer, citat de Reuters.

 

Donald Trump, presedintele ales al SUA, l-a laudat zilele trecute pe Vladimir Putin, afirmand ca acesta este "foarte destept" pentru ca nu a raspuns cu aceeasi moneda sactiunilor impuse de presedintele Obama si a transmis ca Rusia va lua o decizie in privinta relatiilor cu SUA doar dupa instalarea presedintelui Trump.

 

Trump se va intalni in aceasta saptamana cu reprezentantii mai multor servicii secrete americane pentru a cere mai multe informatii despre aceste expulzari. El s-a declarat sceptic in privinta acuzatiilor pe care mai multi oficiali SUA le aduc Rusiei in privinta coordonarii unor atacuri cibernetice asupra mai multor calculatoare ale unor oficiali ai Partidului Democrat, in timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale.

 

Spicer a mai afirmat ca, in 2015, dupa ce China a reusit sa obtina datele mai multor angajati ai guvernului american, nu a fost intreprinsa nicio actiune. "Nu s-a facut nimic desi au fost distribuite astfel datele personale a milioane de oameni, inclusiv informații legate de securitate... Nu s-a intamplat nimic."

 

Acesta a mai precizat ca in cazul noilor sanctiuni dispuse de Obama contra Rusiei trebuie facuta o distinctie clara intre un raspuns diplomatic si o razbunare politica.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22