Secretarul de stat al SUA declară că Ucraina poate respinge ofensiva Rusiei

L. G. | 05.03.2022

Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, se declară convins că Ucraina poate câștiga războiul împotriva Rusiei.

Pe aceeași temă

„Dacă intenţia Moscovei este să încerce cumva să răstoarne guvernul şi să-şi instaleze propriul regim marionetă, 45 de milioane de ucraineni vor respinge acest lucru într-un fel sau altul”, a declarat acesta pentru BBC.

Blinken nu a putut spune cât va dura conflictul, dar a insistat că înfrângerea Ucrainei nu este inevitabilă.

„Dacă intenţia Moscovei este să încerce cumva să răstoarne guvernul şi să-şi instaleze propriul regim marionetă, 45 de milioane de ucraineni vor respinge acest lucru într-un fel sau altul”, a spus el, aducând laude poporului ucrainean pentru „reziliența extraordinară” de care dă dovadă.

Șeful diplomației americane a asigurat că întreaga comunitate internaţională s-a angajat să facă tot posibilul pentru a ajuta Ucraina şi, de asemenea, să facă „presiuni chinuitoare asupra Rusiei pentru a pune capăt acestui război pe care l-a început Vladimir Putin”.

Cu toate acestea, Blinken declară că este îngrijorat de escaladarea conflictului din Ucraina. „Este ceva ce ne îngrijorează şi ne concentrăm pe acest acest pentru că singurul lucru mai rău decât un război în Ucraina este unul care escaladează şi merge mai departe”.

Totodată, Blinken a avertizat că forţele ruse folosesc metode „din ce în ce mai brutale” împotriva civililor ucraineni şi că, în consecinţă, a existat o suferinţă umană uriaşă.

„Vedem că Rusia urmăreşte infrastructura vitală, să-i lase pe ucraineni fără apă, electricitate, căldură. Aceste metode fac, din păcate, în mod tragic, parte din jocul Rusiei sub preşedintele Putin. Şi cred că este posibil să vedem mai multe din asta”, a explicat Blinken.

Întrebat dacă SUA ar încerca o schimbare în conducerea Rusiei pentru a pune capăt invaziei, acesta a răspuns: „Nu căutăm asta şi, în orice caz, nu depinde de noi. Poporul rus trebuie să-şi decidă conducerea. Ceea ce aş spune poporului rus este: cum Doamne acest război de agresiune... este benefic pentru interesele, nevoile tale?”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22