Secretarul de stat american John Kerry va face o vizita oficiala in Turcia

Dora Vulcan | 05.08.2016

Secretarul de Stat american, John Kerry, va efectua o vizită în Turcia în cursul lunii august, în cadrul eforturilor de remediere a relaţiilor bilaterale, afectate după tentativa de lovitură de stat de la Ankara, informează agenţia Anadolu.

Pe aceeași temă

 

 

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că John Kerry va ajunge în Turcia pe 24 august. În plus, potrivit şefului diplomaţiei turce, vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, ar putea efectua o vizită separată în Turcia.

 

În urma tentativei de lovitură de stat, Turcia a cerut Statelor Unite extrădarea clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de coordonarea complotului militar.

 

Turcia riscă excluderea din NATO în cazul abandonării principiilor democratice şi nerespectării statului de drept, avertiza pe 18 iulie John Kerry, secretarul de Stat al Statelor Unite, citat de site-ul publicaţiei The Washington Post.

 

***După participarea la reuniunea miniştrilor de Externe ai statelor UE, desfăşurată la Bruxelles, secretarul de Stat american a reiterat, pe 18 iulie, susţinerea pentru Administraţia din Turcia, dar a atras atenţia în privinţa respectării normelor democratice.

 

"Şi Alianţa Nord-Atlantică are condiţionalităţi privind respectarea principiilor democratice", a declarat John Kerry, după ce Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a avertizat statul turc în privinţa reintroducerii pedepsei cu moartea. Ea a subliniat că UE respinge în mod categoric ţările ce susţin reintroducerea pedepsei cu moartea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22