Secretarul de stat, Antony Blinken: Rusia poate declanșa invazia Ucrainei în orice moment

L. G. | 11.02.2022

Rusia a adus noi trupe la granița cu Ucraina, o invazie poate avea loc în orice moment, chiar înainte de închiderea Olimpiadei de iarnă de la Beijing, a spus vineri secretarul de stat, Antony Blinken

Pe aceeași temă

Imagini din satelit publicate de o companie privată americană arată noi desfășurări de forțe ale Rusiei în mai multe locații în apropiere de granița cu Ucraina.

Blinken a precizat că Washingtonul continuă să își „restrângă" ambasada din Ucraina și a repetat apelul Departamentului de Stat către cetățenii americani din Ucraina de a părăsi imediat țara.

În cel mai dur avertisment de până acum adresat americanilor din Ucraina cărora le cere să părăsească imediat țara , președintele Joe Biden a spus că nu va trimite trupe pentru a salva cetățenii americani în cazul unui atac rus.

 

„Lucrurile ar putea s-o ia razna foarte repede”, a spus Biden pentru NBC News.

 

„Pur și simplu, continuăm să vedem semne foarte tulburătoare de escaladare rusă, inclusiv noi forțe care sosesc la granița ucraineană", a declarat Blinken într-o conferință de presă în orașul australian Melbourne.

 

„Așa cum am mai spus, ne aflăm într-un interval în care o invazie ar putea începe în orice moment și, pentru a fi clar, acest lucru include și perioada Jocurilor Olimpice." Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se încheie pe 20 februarie.

 

Noile imagini din satelit publicate joi de compania americană de tehnologie Maxar par să confirme că Rusia continuă să se consolideze militar în apropierea Ucrainei, în ciuda eforturilor internaționale de dezamorsare a crizei ucrainene, notează Moscow Times.

 

Stephen Wood, director senior la Maxar, a spus că firma sa a identificat noi desfășurări mari de trupe și echipamente în Crimeea anexată, precum și în Kursk, în vestul Rusiei, dar și în Belarus.

 

Acestea se adaugă la acumularea militară deja fără precedent care a alimentat temerile din Occident cu privire la o posibilă invazie rusă.

Rusia a masat deja peste 100.000 de militari în apropierea Ucrainei iar în această săptămână a demarat manevre militare în Belarus și exerciții cu nave de război în Marea Neagră.

Moscova neagă planurile de invadare a Ucrainei, dar spune că ar putea întreprinde acțiuni „militaro-tehnice” nespecificate dacă nu sunt îndeplinite o serie de cerințe, cerând asigurări ferme din partea NATO că nu va admite niciodată Ucraina și retragerea bazelor militare din Europa de Est.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22