Secretarul general al ONU cere anchetarea atacului asupra petrolierelor imputat de SUA Iranului

Dora Vulcan | 14.06.2019

Antonio Guterres a cerut vineri o anchetă "independentă" pentru a-i găsi pe autorii atacurilor de joi împotriva a două tancuri petroliere în Marea Oman, imputate de SUA Iranului, transmite AFP.

Pe aceeași temă

"Este foarte important să cunoaştem adevărul. Este foarte important ca responsabilităţile să fie clarificate", a declarat Guterres reporterilor după o întâlnire cu secretarul general al Ligii Arabe Ahmed Aboul Gheit, transmite AFP, preluată de Agerpres.

"Desigur, acest lucru se poate face numai dacă o entitate independentă poate verifica faptele", a adăugat şeful ONU care a cerut de joi "stabilirea faptelor" şi a "responsabilităţilor".

El a adăugat că nu are autoritatea de a declanşa o astfel de anchetă, o decizie ce trebuie luată de Consiliul de Securitate.

Fără a comenta asupra unei eventuale vinovăţii a Teheranului, Ahmed Aboul Gheit a cerut Iranului "să acorde atenţie". "Inversaţi cursul lucrurilor pentru că îi conduceţi pe toţi la o confruntare care nu va lăsa pe nimeni în siguranţă", a spus el.

La rândul său, preşedintele american Donald Trump a acuzat vineri Iranul de a fi la originea atacului asupra a două petroliere în Marea Oman în ciuda dezminţirilor Teheranului, un război de cuvinte între cele două ţări inamice pe fondul escaladării tensiunilor în regiunea Golfului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22