Secretarul general NATO: Bahmut ar putea cădea în următoarele zile

L. G. | 08.03.2023

Jens Stoltenberg a declarat miercuri presei că este posibil ca Rusia să preia controlul asupra orașului Bahmut din regiunea Donețk, după un asediu care durează de aproape opt luni.

Pe aceeași temă

Secretarul general al NATO a spus miercuri că ar putea capitula în fața forțelor rusești în zilele următoare: „Ceea ce vedem este că Rusia aduc tot mai multe trupe, mai multe forțe și dacă Moscovei îi lipsește calitatea armamentului încearcă să o suplinească prin cantitate.

„Au suferit pierderi mari, dar, în același timp, nu putem exclude că Bahmut ar putea în cele din urmă să cadă în zilele următoare”, a declarat Stoltenberg la Stockholm unde se desfășoară o reuniune a miniștrilor apărării din statele membre UE.

Șeful alianței militare occidentale, care sprijină Ucraina, a insistat că „este important să subliniem că această pierdere nu reflectă neapărat vreun punct de cotitură al războiului.

„Doar evidențiază faptul că nu ar trebui să subestimăm Rusia. Trebuie să continuăm să oferim sprijin Ucrainei ”, a spus el.

Situația actuală de pe frontul din Bahmut este contradictorie și nu poate fi verificată din surse independente. Gruparea militară Wagner din Rusia a susținut miercuri că a capturat partea de est a orașului.

Anunțul a venit după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că cucerirea Bahmutului va oferi Moscovei un „drum deschis” pentru un viitor avans în Ucraina.

Evgheni Prigojin, șeful unităților Wagner a respins afirmațiile făcute de partea ucraineană că ar fi suferit pierderi grele în luptă și că a fost aproape de lichidarea grumării de mercenari. „Vom cuceri această frontieră cu demnitate”, a spus el.

„Ministrul (rus) al Apărării v-a transmis că, după ce vom captura Bahmut, spațiul operațional se va deschide. Și lumea nu s-a confruntat încă cu armata rusă, care este bine pregătită, cu acele unități care încă nu s-au implicat în luptă, cu tot armamentul modern, pregătite ideal ”, a adăugat el.

„Ei așteaptă momentul potrivit. Imediat după deschiderea spațiului operațional de PMC Wagner după cucerirea Bahmutului. Atunci întreaga lume se va cutremura" a spus Prigojin

Prigojin s-a adresat, de asemenea, președintelui ucrainean Volodimir Zelenski cu un apel.

„Singura cerere, retrage-i pe bătrâni și copii. Și (trimiteți) aici unități normale de luptă."

„Trebuie să ne ocupăm de tine acum”, a mai spus el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22