Seful armatei britanice: Rusia este o amenințare mai mare decât terorismul islamic

Redactia | 24.11.2018

Rusia reprezinta in acest moment o amenintare indiscutabil mai mare la adresa sigurantei Marii Britanii decat grupurile teroriste islamice precum al-Qaeda si ISIL, a avertizat noul sef al Armatei din UK.

Pe aceeași temă

Generalul Mark Carleton-Smith, in varsta de 54 de ani, a spus acest lucru in cadrul primului sau interviu acordat din noua pozitie.

El a adaugat ca, pe langa amenintarea de ordin militar, Rusia mai este periculoasa si pentru ca dezvolta modalitati neconventionale de destabilizare a altor natiuni, pregatindu-se de razboi atat in spatiul cibernetic, cat si in cel cosmic.

Prin urmare, Mark Carleton-Smith insista ca Marea Britanie si aliatii sai sa nu submineze strategiile de atac al tarii conduse de Vladimir Putin, transmite The Telegraph.

Citeste si: Putin ameninta: Tarile care gazduiesc sisteme balistice americane vor fi tinte ale Rusiei

Ce cred romanii despre rusi

Romanii au fata de Moscova, mai degraba, un sentiment de teama decat unul de ura. Aceasta concluzie se desprinde din primul studiu romano-american desfasurat simultan in tara noastra si in SUA, la jumatatea lunii octombrie, realizat de INSCOP si Polling Company.

Totusi, parerile romanilor privind mentinerea sanctiunilor SUA impotriva Rusiei sunt impartite. Aproape 30% dintre cei chestionati sunt de parere ca mentinerea acestor sanctiuni ar fi in avantajul Romaniei, in timp ce alti 30% cred ca nu ar fi un lucru bun pentru tara.

De asemenea, 26% considera ca mentinerea acestor sanctiuni nu este nici in avantajul, nici dezavantajul Romaniei. De asemenea, se remarca un procent ridicat al nonraspunsurilor -18%, ceea ce indica o slaba cunoastere a subiectului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22