Seful diplomatiei luxemburgheze: Ungaria ar trebui exclusa din UE

Dora Vulcan | 13.09.2016

Ministrul luxemburghez de Externe Jean Asselborn a cerut suspendarea sau chiar excluderea Ungariei din Uniunea Europeana din cauza "incalcarilor masive" ale valorile fundamentale ale UE, relateaza BBC. Ungaria a raspuns afirmand ca Asselborn "nu poate fi luat in serios".

Pe aceeași temă

 

 

 

Intr-un interviu acordat cotidianului german Die Welt, Asselborn a invocat drept argumente in favoarea excluderii tratamentul guvernului de la Budapesta fata de refugiati, fata de independenta justitiei si libertatea presei, informeaza Hotnews.

 

"Ungaria nu este departe de a da ordin sa se deschida focul asupra refugiatilor", a declarat ministrul luxemburghez, in conditiile in care liderii UE s-au intalnit vineri in Slovacia pentru a discuta despre viitorul uniunii.

 

UE nu poate sa tolereze "asemenea comportamente neadecvate", a declarat Asselborn, si orice stat care incalca astfel de valori fundamentale "ar trebui exclus temporar, sau, daca este necesar, pentru totdeauna, din UE". Este "singura posibilitate de a proteja coeziunea si valorile Uniunii Europene", a adaugat ministrul.

 

Seful diplomatiei ungare, Peter Szijjarto, a raspuns cu un atac la persoana afirmand ca omologul sau luxemburghez "a iesit de mult din randul politicienilor care pot fi luati in serios". Asselborn are "un caracter frivol", a spus Szijjarto, adaugand ca este "arogant si frustrat".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22