Șeful Dumei: Tribunalul pentru criminalii de război îi așteaptă pe toți, cu excepția lui Zelenski

L. G. | 23.08.2022

Președintele Dumei de Stat Viaceslav Volodin cere ca procesele „criminalilor de război” ucraineni să fie publice, culpabilizându-l pe președintele Volodomir Zelenski pentru războiul din Ucraina

Pe aceeași temă

”Tribunalul pentru criminalii de război îi așteaptă pe toți, cu excepția lui Zelenski”, a precizat politicianul. El a menționat că în timpul procesului va fi stabilită soarta ulterioară a militanților Forțelor Armate ale Ucrainei, care au acționat împotriva populației civile din RPD și LPR. După cum a subliniat politicianul, procesul ar trebui să fie public, relatează Pravda.

Volodin susține că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost cel care a ordonat uciderea și bombardarea civililor, astfel că acum îi este frică.

„Zelenski face totul pentru ca să nu existe tribunal, amenințând că va refuza o înțelegere pașnică”, a spus președintele Dumei de Stat.

Politicianul a îndemnat să organizeze un proces al militarilor din Forțele Armate ale Ucrainei. În opinia sa, întreaga lume ar trebui să învețe despre crimele regimului de la Kiev.

Zelenski a numit începerea negocierilor cu Moscova „imposibilă” dacă Rusia va merge mai departe cu un proces în masă a soldaților capturați la Mariupol. „Dacă are loc acest proces disprețuitor, dacă oamenii noștri sunt aduși în boxa acuzaților, încălcând toate acordurile, toate regulile internaționale, dacă se face abuz... aceasta va fi linia dincolo de care orice negociere este imposibilă”, a spus Zelensky luni.

„Rusia se va dezice de la negocieri”, a subliniat el. "Nu vor mai fi discuții. Statul nostru a spus totul." Și Rusia și-a exprimat în ultimul timp o poziție similară de a nu purta negocieri, dând vina pe Kiev și susținătorii săi occidentali.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22