Șeful Gazprom spune că plafonarea prețului la gaze ar duce la oprirea robinetului către Europa

L. G. | 16.10.2022

Directorul general al Gazprom, Alexei Miller, a declarat duminică că planurile de plafonare a prețului exporturilor de gaze rusești ar duce la oprirea livrărilor, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

Conflictul din Ucraina a determinat clienții din Uniunea Europeană să își reducă achizițiile de energie rusă, în timp ce G7 și UE încearcă să impună un plafon de preț pentru petrolul și gazele rusești.

„O astfel de decizie unilaterală este, bineînțeles, o încălcare a contractelor existente, ceea ce ar duce la o încetare a livrărilor”, a declarat Miller la televiziunea de stat.

Recent, șeful gigantului energetic rusesc Gazprom a avertizat țările europene cu privire la consecințele renunțării la energia provenită din Rusia, susținând că nu-i „nicio garanție” că Europa ar supraviețui acestui sezon de iarnă, bazându-se pe rezervele sale actuale de gaz, potrivit CNN.

Luna trecută, președintele Vladimir Putin a amenințat că va întrerupe livrările de energie dacă vor fi impuse plafoane de preț, avertizând Occidentul că va fi „înghețat” precum coada lupului dintr-un celebru basm rusesc.

Tăierea livrărilor din Rusia, al doilea mare exportator de petrol din lume după Arabia Saudită și primul exportator mondial de gaze naturale, ar zgudui piețele energetice globale, lăsând economia mondială să se confrunte cu prețuri și mai mari la energie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22