​Șeful Pfizer: Cel mai probabil va fi nevoie de vaccinare antiCovid anual pentru următoarea perioadă

Laurentiu Gheorghe | 02.12.2021

Oamenii vor trebui, cel mai probabil, să se vaccineze anual împotriva Covid-19 în următorii ani, a declarat pentru BBC șeful Pfizer, doctorul Albert Bourla.

Pe aceeași temă

Albert Bourla a precizat că, în opinia sa, acest lucru va fi necesar pentru a menține „un nivel foarte ridicat de protecție”.

Directorul executiv al companiei Pfizer a stat de vorbă cu jurnaliștii BBC înainte de ședința de urgență convocată pe tema variantei Omicron, noua tulpină a coronavirusului detectată prima oară în zona Africii de sud.

Guvernul britanic a anunțat că a semnat contracte adiționale pentru achiziționarea a 54 de milioane de doze de vaccinuri Pfizer-BioNTech și 60 de milioane de doze Moderna pentru 2022 și 2023.

Compania Pfizer lucrează în prezent la adaptarea vaccinului său la noua tulpină Omicron care ar putea fi gata în următoarele 100 de zile.

Șeful Pfizer a mai declarat că vaccinurile au salvat milioane de vieți în pandemie și, fără ele, „structura fundamentală a societății noastre ar fi amenințată”.

Până la sfârșitul anului, Pfizer se așteaptă să fi livrat, la nivel global, 3 miliarde de doze de vaccin pe bază de ARN mesager ribonucleic, iar anul viitor anticipează livrarea a 4 miliarde de doze.

Mai multe organizații caritabile din domeniul sănătății au acuzat Pfizer și Moderna de „imoralitate„ considerând lipsit de etică faptul că aceste mari companii fac bani pe timpul pandemiei.

Potrivit BBC, Pfizer obține cel puțin 35 de miliarde de dolari din vânzarea vaccinului, în vreme ce prețul acțiunilor companiei a crescut și el.

Experții au mai vehiculat ideea unei vaccinări periodice antiCovid, situația fiind adesea comparată cu vaccinarea sezonieră împotriva gripei.

Bourla a transmis un mesaj celor care nu vor să se vaccineze.

„Pentru cei cărora le este teamă, singura emoție a omului care este mai puternică decât frica este iubirea”, a spus el.

„Așa încât de fiecare dată invoc acest argument. Decizia de a te vaccina din nou nu-ți va influența doar sănătatea ta, va afecta sănătatea altora și mai ales a celor pe care îi iubești cel mai mult, întrucât cu ei interacționezi cel mai mult”.

"Fă-ți curaj și învinge-ți teama. Fă ceea ce este corect”, a mai transmis el.

Șeful Pfizer a vorbit și despre o serie de fake news bizare, în care se relata că ar fi fost arestat de agenții FBI sub acuzația de fraudă.

Alte știri false relatau că soția sa ar fi murit ca urmare a efectelor secundare ale vaccinului Pfizer. Evident, el a dezmințit toate aceste știri false în interviul pentru BBC.

"În prima știre se spunea că am fost arestat de FBI. Evident, am râs. În a doua știre se spunea că soția mea a murit, articolul fiind însoțit și de o poză. Atunci am fost furios”, a mai comentat el, adăugând că și-a făcut griji pentru copiii săi pe care s-a grăbit să-i sune.

Nu puteam să dau de fiul meu, a mai spus șeful Pfizer, completând că experiența familiei sale este totuși nimic pe lângă tragedia pe care ar putea să o trăiască cei ce și-ar pierde viața plecând urechea la astfel de dezinformări.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22