Senatul a respins impunerea stării de urgență înălțarea zidului la granița cu Mexic

Laurentiu Gheorghe | 15.03.2019

Senatul american controlat de republicani a respins joi declararea de catre presedintele Donald Trump a starii de urgenta nationala, care ar fi permis finantarea zidului la granita cu Mexicul.

Pe aceeași temă

La votul final de joi, 12 republicani s-au raliat democraților, decretarea stării de urgență fiind astfel respinsă cu 59 la 41.

Rezolutia a fost deja adoptata de Camera reprezentantilor, iar intrucat Trump a afirmat ca va recurge la dreptul de veto impotriva ei, textul va merge acum la Casa Alba.

Donald Trump a anuntat la 15 februarie ca va declara "urgenta nationala", o procedura exceptionala pentru a finanta zidul pe care l-a promis la frontiera cu Mexicul, declansand o batalie judiciara cu opozantii sai.

"Toata lumea stie ca zidurile functioneaza", a declarat Donald Trump intr-o conferinta sustinuta in gradina Casei Albe, invocand o "invazie" de migranti ilegali.

Aceasta procedura ii permite teoretic sa ocoleasca Congresul pentru a debloca fonduri federale - in special destinate Pentagonului - pentru a-si construi zidul pe care-l doreste impotriva imigratiei clandestine.

Ulterior, 16 state americane, conduse de California, au depus un recurs in justitie la San Francisco impotriva administratiei presedintelui Donald Trump pentru decizia sa de a decreta urgenta nationala cu scopul de a construi un zid la frontiera cu Mexicul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22