Serghei Lavrov: Rusia nu încetează raidurile aeriene din Siria

Silvia Simion | 03.02.2016

Rusia a anunțat miercuri că nu va pune capăt intervenției militare în Siria înainte de a fi "învins cu adevărat" grupările "teroriste", respingând implicit cererile de stopare a bombardamentelor într-un moment în care la Geneva se desfășoară convorbiri de pace fragile, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

"Loviturile aeriene rusești nu se vor opri atât timp cât nu vom fi învins cu adevărat grupările Statul Islamic și Frontul Al-Nosra", aripa siriană a Al Qaida, a declarat șeful diplomației ruse Serghei Lavrov, aflat în vizită la Mascat, capital emiratului Oman, citat de agenția de presă Interfax. "Nu văd de ce aceste atacuri aeriene ar trebui oprite", a adăugat el, potrivit Reuters.

 

Armata rusă desfășoară din 30 septembrie o intensă campanie de lovituri aeriene în Siria, care a permis armatei loiale președintelui Bashar al-Assad să recâștige teren.

 

Înaltul comitet pentru negocieri (HCN), o vastă coaliție a opozanților politici sirieni și grupurilor înarmate, solicită sistarea bombardamentelor rusești de la deschiderea luni, la Geneva, a negocierilor de pace sub egida ONU, arată Agerpres.

 

Secretarul de stat american John Kerry și șeful diplomației franceze Laurent Fabius au pledat de asemenea marți, la Roma, pentru oprirea bombardamentelor ruse împotriva opoziției siriene.

 

Lavrov a estimat însă că o încetare a focului în Siria ar trebui să fie precedată de "oprirea contrabandei la frontiera turco-siriană", prin care sunt "aprovizionați combatanții".

 

Acordul încheiat sub auspiciile ONU prevede ca o încetare a focului să fie instaurată în momentul în care începe un dialog politic asupra viitorului țării între regimul de la Damasc și opoziție.

 

Emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, va încerca miercuri să reanimeze negocierile de pace, amenințate de situația din teren unde forțele siriene proregim progresează, cu sprijinul intenselor bombardamente rusești.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22