Serviciul Federal de Securitate rus acuza Ucraina ca planifica atacuri teroriste in Crimeea

Dora Vulcan | 10.08.2016

Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) a declarat miercuri ca a contracarat doua incercari armate ucrainene de a introduce sabotori in Crimeea si a demantelat o retea ucraineana de spioni care actiona pe teritoriul peninsulei anexate, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

FSB a acuzat fortele speciale ucrainene ca planifica atacuri teroriste in Crimeea, vizand infrastructura critica, si a sustinut ca un angajat FSB si un soldat rus au fost omorati in confruntarile cu fortele ucrainene.

 

"Scopul acestei activitati subversive si al acestor acte teroriste este de a destabiliza situatia geo-politica din regiune inaintea pregatirilor si organizarii alegerilor", a transmis FSB intr-o declaratie de presa, citat de Hotnews.

 

Rusia a anexat peninsula ucraineana Crimeea in 2014 printr-o operatiune care a declansat o serie de sanctiuni din partea SUA si a UE. Ucraina spune ca isi vrea inapoi peninsula importanta din punct de vedere strategic, in timp ce Moscova sustine ca subiectul este transat si inchis pentru totdeauna.

 

FSB a anuntat ca a contracarat un grup de sabotori intr-o operatiune care s-a desfasurat sambata noaptea si in primele ore ale diminetii de duminica si ca un angajat FSB a fost omorat in timp ce incerca sa ii aresteze.

 

Serviciul rus sustine ca a gasit 20 de dispozitive explozive artizanale, munitie, grenade, mine si arme specializate, folosite in general de fortele speciale ucrainene.

 

FSB a mai afirmat ca a demantelat in proces o retea de spioni ucraineni activa, retinand atat cetateni ucraineni cat si rusi.

 

FSB mai sustine ca, in primele ore ale zilei de luni, Ucraina a incercat sa infiltreze, cu forta, doua grupuri de sabotori in Crimeea, insa serviciul rus si ale agentii au reusit sa respinga tentativele.

 

Potrivit serviciului rus, un soldat rus a fost omorat intr-o "lupta armata masiva" cand fortele ucrainene, cu sprijinul unor vehicule blindate, ar fi incercat fara succes sa intre in Crimeea.

 

Autoritatile ruse au consolidat securitatea in zonele populare in randul turistilor, in punctele de infrstructura critica si de-a lungul granitei dintre Crimeea si Ucraina, a precizat FSB.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22