Serviciul secret al armatei: Rușii se pregătesc de apărarea Hersonului, nu de retragere

L. G. | 24.10.2022

Rusia doar creează iluzia că se retrag din Herson, pentru că evacuează civilii, dar aduc trupe noi și se pregătesc de apărare, a declarat Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare de la Kiev

Pe aceeași temă

Militarii ruși creează doar iluzia că părăsesc Hersonul, dar, de fapt, ei mută acolo noi unități militare și se pregătesc să apere orașul, a declarat luni Kirilo Budanov, șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina, într-un interviu acordat Ukrainska Pravda.

Budanov a declarat că Serghei Surovikin, care comandă grupul sudic al trupelor rusești în războiul împotriva Ucrainei, ar putea pregăti terenul pentru o reacție mai blândă a societății rusești în cazul capitulării sau pierderii Hersonului, dar nu se poate spune încă că „în acest moment ei fug din Herson”.

„Nu, nu există așa ceva”, a subliniat Budanov.

„În multe aspecte, aceasta este o operațiune de informare, precum și de manipulare. Unele fapte sunt certe. De exemplu, banca Promsvyazbank este retrasă, împreună cu alte structuri financiare pe care rușii le-au pus acolo.

Mai mult, în timp ce retrag banii și elimină serverele, așa-numitele autorități de ocupație transferă – da, transferă – toți pacienții care nu pot merge, sunt scoși răniții grav, încearcă să-i externeze cât mai repede din spitale pe cei care pot merge și duc această campanie nebună de informare că „ne pasă de oameni” și altele asemenea.

Cu alte cuvinte, ei creează iluzia că totul a dispărut. În același timp, dimpotrivă, ei aduc acolo noi unități militare și pregătesc străzile orașului pentru apărare.”

Șeful serviciilor de informații militare a declarat că rușii înțeleg că dacă Forțele Armate ale Ucrainei preiau măcar controlul barajului Kahovka, care este acum singura arteră de transport complet funcțională, atunci „vor trebui să ia o decizie foarte rapidă” sau să părăsească orașul extrem de repede.

În caz contrar, armata rusă s-ar putea afla într-o situație similară cu cea în care s-au aflat unitățile ucrainene din Mariupol în primăvară, a declarat Budanov.

„Și astfel, înțelegând toate acestea, ei pregătesc terenul pentru a ieși de acolo foarte repede, dacă este necesar. Cu toate acestea, ei nu se pregătesc să plece acum, ci se pregătesc pentru apărare.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22