Sicriul Reginei Elisabeta a II-a va fi depus miercuri la Westminster Hall

L. G. | 14.09.2022

Regele Charles III şi fiii săi vor conduce procesiunea în care sicriul Reginei Elisabeta a II-a va fi transportat, miercuri, 14 septembrie, de la Palatul Buckingham la Westminster Hall.

Pe aceeași temă

Oamenii îşi vor prezenta omagiile, timp de 24 de ore pe zi, până luni, când este programată înmormântarea. Pentru a face faţă fluxului mare de oameni, autorităţile au stabilit detaliile organizatorice, urmând a permite o coadă de până la 8 kilometri.

Regele Charles III, fiii săi William şi Harry - împreună cu Prinţul Andrew, Prinţesa Anne şi Prinţul Edward - vor urma pe jos sicriul în drumul său spre Westminster Hall, miercuri după-amiază, transmite The Guardian.

Fiul Annei, Peter Phillips, şi soţul ei, viceamiralul Sir Tim Laurence, vor merge, de asemenea, în procesiune, precum şi ducele de Gloucester şi contele de Snowdon.

Vor mai face parte din procesiune Camilla, regina consoartă, Catherine, prinţesă de Wales, şi Sophie, contesă de Wessex, precum şi Meghan, ducesa de Sussex.

Procesiunea va pleca de la palat, la ora locală 14.22 şi este de aşteptată să ajungă la Westminster Hall la ora 15.00.

O slujbă care va dura aproximativ 20 de minute va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury, însoţit de decanul de Westminster.

Totodată, autorităţile au stabilit planurile oficiale pentru o coadă de până la opt kilometri pentru ca oamenii să prezinte omagiile reginei, un exerciţiu logistic complex care include toalete, primul ajutor şi băuturi răcoritoare non-stop pe traseu.

În condiţiile în care se aşteaptă ca sute de mii de oameni să stea la coadă timp de mai multe ore pentru a avea şansa de a vedea sicriul reginei în Westminster Hall, voluntari din grupuri precum Cercetaşii şi Armata Salvării au fost chemaţi să ajute.

Îndrumările oficiale pentru publicul care vine la Londra îi avertizează pe cei care se gândesc să participe să se aştepte la cozi "foarte lungi", foarte posibil peste noapte, şi să ia în considerare acest lucru în special dacă vin cu copii.

Oamenii vor primi brăţări colorate şi numerotate, care le vor arăta locul lor în coadă şi care le vor permite să iasă de acolo pentru a folosi toaletele sau pentru a lua mâncare şi băutură.

Departamentul pentru Digital, Cultură, Mass-media şi Sport, care este responsabil de aceste măsuri, intenţionează să ofere actualizări în direct cu privire la lungimea cozii şi la locul în care aceasta începe în orice moment.

Nu va mai fi lăsată nicio persoană să se așeze la coadă, în cazul în care numărul celor care aşteaptă este prea mare pentru a se asigura că cei care stau la coadă vor ajunge la Westminster la timp.

Procesul, cunoscut în mod oficial sub numele de "culcare în stare de veci", începe miercuri, la ora 17.00, după ce sicriul reginei este dus într-o procesiune de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, structura din secolul al XI-lea din inima domeniului parlamentar. Din acel moment, cei care au stat la coadă vor putea trece pe lângă sicriu 24 de ore pe zi până lunea viitoare la ora locală 6.30, ziua înmormântării reginei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22