Siria: Civili uciși în urma unor raiduri cu rachete. Sunt suspectați rușii

Tudor Despina | 15.02.2016

Cel puțin 14 civili au fost uciși în urma unui atac cu rachete care a lovit mai multe clădiri dintr-un oraș sirian aflat sub controlul rebelilor.

Pe aceeași temă

 

Potrivit Reuters, e vorba despre un spital de copii, o școală și alte locații din orașul sirian Azaz, aflat la granița cu Turcia. Un medic și alți doi localnici au spus că cel puțin cinci rachete au lovit spitalul și școala, aflate în centrul orașului, acolo unde refugiații care fug de ofensiva guvernamentală siriană se adăpostesc.

 

Un alt localnic a spus că un adăpost pentru refugiați aflat la sud de Azaz a fost, de asemenea, lovit de bombe. Sunt suspectați rușii, care continuă să-l susțină pe Bashar al-Assad cu raiduri aeriene.

 

De altfel, organizația caritabilă franceză Medici fără Frontiere (MSF) a precizat într-un comunicat că cel puțin opt membri din staff lipsesc în urma unui atac cu rachete asupra unui spital din provincial Idlib, în nord-vestul Siriei.

 

În tot acest timp, aviația militară rusă continuă să sprijine ofensiva forțelor loiale lui Assad, aflate în proximiatea orașului Aleppo, cel mai mare oraș sirian și centru commercial înainte să izbucnească războiul. Dacă regimul Assad capturează orașul, acest lucru va însemna probabil cea mai mare reușită a forțelor guvernamentale în tot cursul conflictului.

 

La finalul săptămânii trecute, în timp ce marile puteri negociau o încetare a focului în Siria cu scop umanitar, Bashar al-Assad respingea acuzațiile Națiunilor Unite privind resposabilitatea pentru crime de război. Controversatul lider spunea și că Europa trebuie să creeze condiții pentru ca refugiații să revină în Siria. ONU îl acuză pe liderul de la Damasc că, de-a lungul conflictul, a lansat acțiuni care îl fac responsabil de crime de război. Rușii, alături de iranieni, îi țin partea lui Assad și susțin că Occidentul a orchestrat o răsturnare de regim în Siria.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22