Siria. ONG: Jumatate din victimele raidurilor aeriene ruse sunt rebeli anti-Assad

Tudor Despina | 20.10.2015

Majoritatea persoanelor ucise in urma raidurilor aeriene ruse in Siria faceau parte din gruparile rebele anti-Assad, sustine o ONG. Cifrele prezentate public confirma acuzele Vestului conform carora rusii folosesc lupta antiterorista ca pretext pentru a lovi adversarii aliatului sau Bashar al-Assad.

Pe aceeași temă

 

Din cele 370 de persoane ucise in Siria de la inceputul interventiei ruse (30 Septembrie), 243 erau combatant (dintre care 52 ai gruparii Stat Islamic), iar 127 civili, arata ONG-ul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

 

Potrivit directoului Observatorului Sirian, Rami Abdel, in cele trei saptamani de raiduri aeriene, “370 de persoane au fost ucise in sute de lovituri ruse, dintre care 243 combatanti, din care 52 ai gruparii Statul Islamic si 127 civili”, arata AFP, citata de Hot News.

 

Asta inseamna ca ceva mai mult de jumatate din totalul mortilor sunt din randurile rebelilor moderati anti-Assad.

 

Cifrele confirma scenariul Occidentului potrivit caruia implicarea militara a Moscovei in Siria,, sub pretextul luptei antiteroriste, are de fapt ca tinta opozitia moderata anti-guvernamental si sustinerea regimului lui Bashar al-Assad, acuzat de crime impotriva propriului popor.

 

De altfel, rusii sustin ca actiunile militare vizeaza atat gruparea Stat Islamic, cat si alte “grupari teroriste”, in speta cele care lupta impotriva regimului aliatului Moscovei Bashar al-Assad.

 

In plus, dupa cum a aratat premierul rus Dmitri Medvedev, actiunea militara a Moscovei in Siria are la baza apararea intereselor nationale ale Rusiei.

 

Poporul sirian trebuie sa decida cine va conduce Siria. Dar in acest moment noi ne desfasuram activitatile pornind de la premisa ca Bashar al-Assad este presedintele legitim”, a aratat Medvedev.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22