Șoigu acuză Ucraina de „terorism nuclear” pentru că ar continua să bombardeze centrala Zaporojie

L. G. | 06.12.2022

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Ucraina continuă să bombardeze centrala nucleară Zaporojie, creând în mod deliberat amenințarea unei posibile catastrofe nucleare.

Pe aceeași temă

Șoigu a declarat că forțele rusești iau „toate măsurile” pentru a asigura siguranța centralei, cea mai mare din Europa, în fața a ceea ce el a numit „terorism nuclear” din partea Kievului, potrivit Reuters.

Ucraina neagă că a bombardat instalația, care se află sub controlul forțelor rusești încă din primele zile ale războiului, și a acuzat Rusia că a tras asupra ei.

„Unitățile noastre iau toate măsurile pentru a asigura siguranța centralei nucleare din Zaporojie”, le-a spus Șoigu șefilor săi militari într-o teleconferință, a cărei transcriere prescurtată a fost publicată de Ministerul Apărării.

„La rândul său, regimul de la Kiev încearcă să creeze aparența unei amenințări de catastrofă nucleară continuând să bombardeze în mod deliberat situl”, a adăugat el.

Șoigu a declarat că Ucraina a tras 33 de obuze de calibru mare asupra centralei în ultimele două săptămâni. Majoritatea au fost interceptate de apărarea aeriană rusă, a spus el, deși „unele au lovit încă obiecte care afectează funcționarea sigură a centralei nucleare”.

„Noi clasificăm aceste atacuri ale trupelor ucrainene drept terorism nuclear”, a adăugat el.

Atât Moscova, cât și Kievul se acuză reciproc pentru atacurile asupra instalației. De asemenea, Kievul a acuzat Moscova că folosește centrala ca depozit de arme de facto.

Pierderile ucrainenilor în viziunea Rusiei

Serghei Şoigu a anunţat că pierderile forţelor armate ale Ucrainei, în luna noiembrie, se ridică la peste 8.300 de morţi. De asemenea, potrivit ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu, printre pierderile înregistrate de Kiev se numără cinci avioane, zece elicoptere, 149 de tancuri și peste 300 de vehicule blindate de luptă, informează Rador.

„Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut peste 8.300 de militari, precum și cinci avioane și zece elicoptere, în cursul lunii noiembrie', a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, marţi, în timpul unei conferinţe organizată la sediul ministerului. 'Pierderile inamice în luna noiembrie s-au ridicat la peste 8.300 de militari, cinci avioane, zece elicoptere, 149 de tancuri și peste 300 de vehicule blindate de luptă”, a declarat Şoigu.

Potrivit ministrului rus al apărării, forțele armate ale Rusiei au provocat daune semnificative forțelor armate ucrainene pe linia forntului Luhansk-Donețk și Iujno-Donețk.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22