Soloviov, propagandistul Putin, cere bombardarea bazelor militare din Europa, inclusiv din România

L. G. | 19.10.2022

Vladimir Soloviov, propagandistul favorit al lui Vladimir Putin, cere atacarea bazelor militare din Europa unde sunt antrenate trupele ucrainene și a aeroporturilor unde ajung ajutoarele militare.

Pe aceeași temă

În înregistrarea distribuită de jurnalistul Francis Scarr de la BBC, Vladimir Soloviov pare enervat de înarmarea Ucrainei de către Occident și consideră că e timpul ca țările care trimit ajutor militar sau facilitează drumul acestuia în țara invadată de Rusia să fie atacate, indicând bazele militare din Europa, inclusiv cele din România.

„Dar poate că e timpul să le explicăm celor din Vest, care devin tot mai obraznici pe măsură ce vorbim, că bazele în care îi antrenează în prezent pe ucraineni, cele din Franța, Polonia, Germania, Marea Britanie - poate ar trebui să le spunem că noi considerăm ținte legitime aerodromurile poloneze unde aterizează avioane cu ajutorul SUA și al Marii Britanii, bazele din România și așa mai departe? Nu vedeți acum, din nou și din nou, că ei extind raza de acțiune și complexitatea armelor furnizate?”, i-a întrebat Soloviov pe specialiștii pe care îi avea invitați în studio.

Expertul militar Evgheni Bujinski i-a explicat lui Soloviov că acest lucru ar însemna declararea războiului împotriva NATO.

„Ei bine, am spus deja că tot ceea ce intră pe teritoriul ucrainean este o țintă legitimă, dar efectuarea de lovituri pe teritoriul statelor membre NATO înseamnă, desigur, declararea războiului împotriva acestora", i-a răspuns expertul militar Evgheni Bujinski.

Însă Vladimir Soloviov a încercat să găsească o „portiță” pentru a nu fi activat articolul 5 al tratatului nord-atlantic și spune că aerodromurile poloneze ar putea fi atacate de pe teritoriul Ucrainei, din vest sau din regiunea Harkov pe care Rusia „nu a eliberat-o”.

„Nu trebuia să le atacăm deja?”, a întrebat Soloviov invitații din platou, sugerând că aliații Ucrainei trebuie să fie amenințați ca să nu mai trimită trupelor Kievului ajutor militar.

Soloviov continuă și nu renunță la ideea de a ataca baze NATO, dar apoi intervine și expertul Yakov Kedmi și îi spune să renunțe la aceste "vorbe goale”, precizând că atunci când Rusia va trebui să acționeze, o va face.

Soloviov este vizibil enervat de atitudinea expertului și datorită faptului că Kremlinul a spus în repetate rânduri că anumite linii roșii au fost trecute, dar nu a luat nicio măsură, cum ar fi atacul asupra unui teritoriu rusesc, cum este regiunea Belgorod, unde Moscova susține că este lovită de ucraineni.

Cei doi experți militari sunt de acord că Soloviov trebuie să renunțe la amenințări și că decizia trebuie să o ia Statul Major General al Rusiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22