Soluţia Madridului pentru deblocarea crizei secesioniste: alegeri anticipate în Catalonia

Dora Vulcan | 06.10.2017

Guvernul spaniol le-a cerut vineri separatiștilor catalani, care amenință cu declararea unilaterală a independenței Cataloniei, să-și dizolve parlamentul și să convoace alegeri în această comunitate autonomă a Spaniei pentru a depăși criza dintre Madrid și Barcelona, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Ar fi bine să începem să închidem rana trecând prin Parlamentul Cataloniei (...) prin alegeri regionale", a declarat Inigo Mendez de Vigo, purtătorul de cuvânt al guvernului, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sfârșitul unei reuniuni a Consiliului de Miniștri.

 

Referendumul pentru independență, desfășurat pe 1 octombrie fără liste electorale, fără observatori și care a fost declarat anticonstituțional de justiția spaniolă, urma să aibă ca rezultat la începutul săptămânii viitoare o declarație unilaterală de independență a Cataloniei.

 

Discuțiile care durează de mai mulți ani între guvernul central și cel catalan au provocat în Spania cea mai gravă criză politică după tentativa de lovitură de stat din februarie 1981.

 

Premierul spaniol Mariano Rajoy refuză să discute despre un referendum pentru autodeterminare în Catalonia, argumentând că Legea supremă îl interzice și că toți spaniolii ar trebui să se pronunțe cu privire la viitorul țării lor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22