Sondaj: 40% dintre bulgari consideră noul coronavirus o armă biologică pentru reducerea populației

Laurentiu Gheorghe | 25.11.2020

40% dintre bulgari consideră COVID-19 o armă biologică de distrugere în masă, creată în scopul de a reduce populaţia planetei.

Pe aceeași temă

33% dintre cetăţenii Bulgariei nu cred că noul virus este mai periculos decât gripa sezonieră, în timp ce 880.000 afirmă că prin vaccinul anti-Covid-19 oamenilor li se vor implanta cipuri, pentru a putea fi controlaţi, scrie Darik, citată de Rador.

Acestea sunt rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Agenţia Trend, la solicitarea publicaţiei „24CEASA”, pentru a cerceta opinia cetăţenilor bulgari faţă de teoriile conspiraţiei legate de pandemia de coronavirus. Sondajul a avut loc în perioada 2-10 noiembrie, cu participarea a 1.001 de persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Se remarcă o continuare a subiectului conspiraţiilor din jurul coronavirusului, care a început în aprilie anul acesta. Puţin peste jumătate dintre respondenţi (52%) cred că aceasta este o boală creată artificial, în timp ce un sfert nu sunt de acord cu această afirmaţie.

Tema vaccinurilor a devenit deosebit de actuală în ultimele săptămâni, ca urmare a informaţiilor privind primele vaccinuri eficiente împotriva coronavirusului. Un sfert (25%) dintre bulgari sunt de părere că există deja un vaccin, dar este ţinut ascuns pentru a se răspândi infecţia şi pentru ca industria farmaceutică să câştige mai mult.

O treime dintre bulgari nu consideră că noul virusul este mai periculos decât gripa sezonieră. 935.000 de persoane (17%) susţin că această boală nu există şi că este o înşelăciune globală. Ponderea celor care cred că virusul există a crescut în noiembrie – 65% faţă de 56% în iunie.

Acest lucru se datorează în mare parte creşterii numărului de îmbolnăviri şi decese şi faptului că mai mulți oameni cunosc o persoană bolnavă sau care a fost bolnavă.

16% dintre bulgari consideră că prin vaccinul împotriva coronavirusului se vor implanta cipuri pentru a controla oamenii. În iunie, 22% din bulgari erau de acord cu această afirmaţie. O altă teorie a conspiraţiei testată ​​din nou în sondajul din noiembrie este că Bill Gates se află în spatele pandemiei de coronavirus, pentru a controla oamenii prin cipuri care vor fi administrate împreună cu vaccinul.

14% sunt de acord cu această teorie, procentul din iunie fiind de 21%. 53% dintre bulgari nu susţin afirmaţia conform căreia coronavirusul se răspândeşte prin tehnologia 5G. Cu toate acestea, peste 10% consideră adevărată această afirmaţie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22