Sondaj: Imaginea SUA a avut mult de suferit după alegerea lui Donald Trump

E.b. | 27.06.2017

Imaginea Statelor Unite ale Americii a avut mult de suferit în condițiile în care comunitatea internațională pune sub semnul întrebării calitățile de lider ale președintelui Donald Trump. O medie de numai 22% dintre cei chestionați în 37 de țări și-a exprimat încrederea că Trump va face ceea ce trebuie pe plan internațional.

Pe aceeași temă

 

Informaţia apare într-un sondaj publicat de Centrul de Cercetare Pew, relatează DPA, preluată de Agerpres.
  

Sondajul a fost realizat în 37 de țări pe un eșantion de peste 40.000 de respondenți, între 16 februarie și 8 mai, informează EFE.

 

O medie de numai 22% dintre cei chestionați în 37 de țări și-a exprimat încrederea că Trump va face ceea ce trebuie pe plan internațional, conform sondajului publicat luni seara de centrul cu sediul la Washington. O cifră în scădere față de cei 64% care și-au exprimat încrederea în Barack Obama la sfârșitul mandatului său.

 

Cea mai importantă scădere a nivelului de încredere în președintele american pe scena internațională s-a întregistrat în rândul populațiilor unora dintre cei mai apropiați aliați ai Americii din Europa și Asia.

 

Un nivel mai mare de încredere în Trump față de Obama a fost întregistrat în doar două țări: Rusia și Israel.

 

În medie, numai 16% sprijină planul lui Trump de a construi un zid între SUA și Mexic, cu o opoziție puternică înregistrată în rândul populațiilor din Mexic și din întreaga America Latină și Europa. În nicio țară majoritatea celor chestionați nu și-au exprimat susținerea pentru acest proiect al președintelui Trump.

 

Rusia este singura țară în care sondajul a arătat o îmbunătățire a imaginii despre SUA. Dintre cetățenii ruși chestionați numărul celor care au o imagine favorabilă a Statelor Unite a crescut de la 15% în 2015 la 41% în 2017.

 

În medie, 55% dintre cei chestionați la nivel internațional l-au descris pe Donald Trump ca fiind un lider puternic, inclusiv în țările în care încrederea în președintele american este scăzută. Aroganța este caracteristica cel mai adesea folosită pentru a-l descrie pe Trump, conform sondajului. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22