Sondaj: Peste o treime din germani ar vrea ca Merkel să renunțe mai devreme la mandat

E.b. | 07.10.2017

Peste o treime dintre germani ar vrea ca Angela Merkel să plece din funcția de cancelar înainte de a-și duce la bun sfârșit cel de-al patrulea mandat de patru ani, arată un sondaj al agenției DPA, făcut public sâmbătă.

Pe aceeași temă

 

 

Circa 36% dintre participanții la sondajul realizat de institutul YouGov au afirmat că Angela Merkel ar trebui să renunțe la șefia guvernului și să lase pe altcineva în locul ei înainte de 2021, conform DPA, preluată de Agerpres

 

În același timp, 44% dintre cei intervievați au apreciat că Merkel trebuie să rămână până la încheierea mandatului, iar 20% nu au exprimat nicio opinie în acest sens.

 

Partidul Angelei Merkel, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), a pierdut o proporție semnificativă din voturi la alegerile legislative din septembrie, în favoarea altor formațiuni, între care se remarcă dreapta populistă AfD (Alternativa pentru Germania).

 

Totuși, cu 32,9% din voturi, CDU, alături de aripa sa bavareză CSU, Uniunea Creștin-Socială, rămâne cea mai puternică forță din noul legislativ, iar Merkel încearcă în momentul de față să formeze o nouă coaliție guvernamentală cu alte două formațiuni.

 

Angela Merkel continuă să se bucure de sprijinul marii majorități a alegătorilor CDU/CSU, a mai indicat studiul. Din acest grup, 81% au spus că vor ca ea să rămână cancelar până la următoarele alegeri.

 

Merkel urmează să susțină un discurs sâmbătă la Dresda la o reuniune a tineretului din CDU-CSU. 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22