Sondaj Reuters: Hillary Clinton conduce cu 8% in fata lui Donald Trump

Vlad Toma | 12.10.2016

Conform unui sondaj de opinie realizat de Reuters, distanta dintre Donald Trump si Hillary Clinton s-a marit, Trump fiind condus cu 8 procente de candidata democratilor, fata de 5% cat se inregistra saptamana trecuta, inaintea dezbaterii de duminica.

Pe aceeași temă

 

Conform sursei citate, 1 din 5 republicani considera ca afirmatiile vulgare ale lui Trump din inregistrarea publicata zilele trecute demonstreaza ca acesta nu este potrivit pentru functia de presedinte al Americii.

 

45% dintre americani au afirmat ca o vota pe Hillary Clinton in timp ce 37% dintre acestia il vor vota pe Trump.

 

18% dintre respondenti au anuntat ca nu vor vota pentru niciunul dintre cei doi candidati.

 

58% dintre americani considera ca Hillary Clinton a castigat dezbaterea de duminica, doar 32% dintre acestia considerand ca Trump a invins.

 

***

 

In dezbaterea Clinton-Trump care a avut loc duminica, republicanul l-a atacat pe fostul presedinte Bill Clinton pentru modul in care acesta se comporta cu femeile si a amenintat-o pe Hillary Clinton ca va ajunge la inchisoare pentru ca a folosit un server privat de email in perioada in care a fost secretar de stat.

 

Trump a amenintat ca va desemna un procuror special pentru a investiga modul in care Clinton si-a folosit emailul, deoarece aceasta ar fi pus in pericol securitatea nationala a SUA, anunta Reuters. 

 

Cei doi candidati au discutat despre materialul video aparut recent, in care Trump foloseste un limbaj vulgar, descriindu-si propriul comportament cu diferite femei. Trump a declarat ca nu e nimic mai mult decat o "conversatie de vestiar". Bill Clinton a facut mult mai mult rau femeilor, a mai spus el.

 

Hillary Clinton a declarat ca afirmatiile lui Trump dovedesc ca acesta este nepotrivit pentru functia de presedinte al SUA: "A spus ca el nu este in realitate asa cum pare a fi in acel materialul video insa cred ca e clar pentru toti cei ce au vazut acel material ca el este exact asa cum apare acolo", a spus Clinton.

 

Mai multi republicani au anuntat ca nu il mai sustin pe Donald Trump in urma materialului video aparut zilele trecute.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22