Spania impune temperatura minimă de 27 ⁰C pentru aerul condiționat din toate clădirile publice

L. G. | 05.08.2022

Guvernul spaniol a impus ca toate magazinele, cinematografele, hotelurile și clădirile publice să seteze la minimum 27 ⁰C aerul condiționat pe timpul verii, pentru a evita o penurie de gaze naturale la iar

Pe aceeași temă

De asemenea, pentru perioada de iarnă, instalațiile de încălzire vor trebui să asigure o temperatură de maximum 19 C.

Tot pentru economisirea energiei, iluminarea vitrinelor magazinelor va fi oprită la ora 22:00 iar ușile de acces vor fi dotate obligatoriu cu închidere automată pentru a împiedica ca aerul contiționat din interior să se piardă.

Companiile au la dispoziție șapte zile pentru a se conforma noilor reglementări care vor fi în vigoare până în luna noiembrie 2023.

Conform Euronews aceste măsuri sunt „extinse ca o recomandare pentru toate gospodăriile spaniole”, fără a fi, cel puțin deocamdată, obligatorii precum interzicerea udatului grădinilor din cauza secetei prelungite.

Spaniolii nu au primit însă bucuroși aceste restricții, plângându-se că lucrul în interior la peste 27 °C este prea mult.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">🇪🇸 Spain has unveiled a plan to moderate aircon, heating and lighting in public spaces as part of an EU-wide effort to limit Russian gas imports.<br><br>Heating will be kept to a maximum of 19 degrees in the winter and a minimum of 27 degrees in the summer, the government said. <a href="https://t.co/QINRvxfi2I">pic.twitter.com/QINRvxfi2I</a></p>&mdash; euronews (@euronews) <a href="https://twitter.com/euronews/status/1554395404686573568?ref_src=twsrc%5Etfw">August 2, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

„În acest moment, poate influențat de valul de căldură pe care îl traversăm, aș spune că la 27 de grade va fi foarte cald”, a declarat Andrea Castillo, lucrătoare la Universitatea Castellón pentru Summit News.„Poate că am putea lucra la 25 de grade, dar nu la 27”.

Și Asociația hotelierilor din Madrid a declarat că noile reguli sunt „exagerate și improvizate” și pot dăuna industriei turismului, mai scrie sursa citată.

Guvernul spaniol a anunțat că se vor da amenzi uriașe pentru nerespectarea restricțiilor energetice determinate de criza gazelor în curs de desfășurare în Europa.

Amenzile vor varia de la sume de până în 60.000 de euro pentru infracțiuni minore, până la maximum 600.000 de euro pentru încălcări grave, a relatat marți ziarul spaniol El Mundo.

„Nu ne permitem să irosim nici măcar un singur kilowatt-oră”, a explicat Teresa Ribera, vicepreședinte al Spaniei

Aceste măsuri vin după ce Comisia Europeană a introdus luna trecută un plan de raționalizare a gazelor, care ar urma să reducă în mod voluntar consumul de energie cu 15% până în martie anul viitor. În Germania cea mai mare companie imobiliară s-a văzut nevoită să introducă raționalizarea energiei pentru chiriașii săi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22