Spania: Minstrul german de Externe critica incercarile de ruptura ale Cataloniei

Tudor Despina | 09.10.2015

Europa are nevoie de o coeziune cat mai mare, iar importanta granitelor sa fie cat mai mica, sustine ministrul german de Externe in contextul initiativei politice de independenta din regiunea spaniola Catalonia.

Pe aceeași temă

 

Prezent vineri, la Madrid, Frank-Walter Steinmeier a criticat incercarile separatiste ale regiunii catalane.

 

Ca european, consider ca nu avem nevoie de noi frontiere in Europa. Dorinta noastra, a europenilor, este ca acest continent sa se indrepte spre o coeziune cat mai mare, iar frontierele sa aiba o importanta cat mai mica”, a spus seful diplomatiei germane, potrivit AFP, citata de Hot News.

 

Steinmeier si omologul sau spaniol, Jose Manuel Garcia-Margallo, au discutat despre succesul formatiunilor separatiste in alegerile regionale din 27 Septembrie din Catalonia, regiune situate in nord-estul Spaniei.

 

Cu 72 de mandate din cele 135 cate numara Parlamentul de la Barcelona, formatiunile separatiste din Catalonia considera votul adjudecat in scrutinul din 27 Septembrie drept un mandat pentru secesiunea de Spania.

 

In replica, Madridul respinge acest scenariu, premierul spaniol caracterizand demersul drept imposibil din punct de vedere legal:

 

„Doar patru din zece catalani au votat pentru ruptură, aceasta este realitatea. Partizanii independenţei nu au respectat legea, iar de ieri ştim că nici nu au sprijinul majorităţii cetăţenilor. De aceea, chem noul guvern catalan care va rezulta în urma acestor alegeri să guverneze pentru toţi catalanii şi să pună capăt acestor rupturi şi tensiuni care au marcat ultimii ani”, a spus premierul Mariano Rajoy.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22