Spania va declara sâmbătă stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus

Laurentiu Gheorghe | 13.03.2020

Spania va declara stare de urgență din cauza pandemiei de COVID-19, a anunțat premierul Pedro Sanchez, relatează The Guardian. Sărbătorirea zilei de 8 martie a facilitat răspândirea coronavirusului.

Pe aceeași temă

Guvernul spaniol se pregătește să declare sâmbătă stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus care face tot mai multe victime. Pentru a opri răspândirea virusului vor fi luate măsuri drastice de restricție a circulației persoanelor.

Spania a devenit al doilea focar de coronavirus din Europa. Săptămâna trecută, manifestațiile organizate în centrul Madridului de Ziua Internațională a Femeii a facilitat la răspândirea Covid-19, susțin autoritățile locale, care solicită autor din partea Guvernului federal

Spania are, în prezent, peste 4200 de cazuri active, și s-au consemnat peste 120 decese. Într-o conferință de urgență, vineri, prim-ministrul Spaniei a anunțat că întreg guvernul se va reuni sâmbătă pentru a activa articolul 116 al Constituției, cel prin care se decretează starea de urgență în întreaga țară.

Starea de urgenţă înseamnă că Guvernul va putea să limiteze circulaţia persoanelor şi vehiculelor, să rechiziţioneze bunuri şi să preia fabrici şi întreprinderi.

Capitala Madrid, unde sunt cele mai multe decese, ar putea intra în carantină. Primarul a închis deja terasele şi locurile de joacă pentru copii.

Tot azi, Portugalia a declarat şi ea stare de urgenţă, iar Guvernul de la Lisabona a vorbit despre o luptă pentru supravieţuire.

Articolul nu a mai fost activat din 2010, atunci când el a fost folosit ca răspuns la o grevă a controlorilor de trafic. Starea de urgență va fi în vigoare timp de două săptămâni, dar ar putea fi prelungită cu acordul Parlamentului de la Madrid.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22